Després d’un breu descans (o no) durant les festivitats nadalenques, moltes persones experimenten una davallada d’ànims. Tornar a la rutina diària sempre és una transició difícil, els propòsits d’any nou poden semblar impossibles de mantenir i el compte corrent podria haver quedat tremolant i no pas de fred. La confluència d’aquests factors crea una atmosfera de desencant generalitzada, coneguda com a Blue Monday, la “setmana més trista de l’any”. I es considera que el tercer dilluns de gener, enguany dia 15, és el pitjor dia de l’any.
La bona notícia és que amb una actitud positiva i algunes propostes ben divertides, podràs combatre la setmana més trista de l’any amb molt d’èxit:
- Exposició Joguets i escriptors, a l’Espai Betúlia (parada Gorg – línia T5). El Museu del joguet de Figueres es trasllada puntualment a Badalona per apropar les reproduccions en gran format de les joguines d’ara i de sempre, com la nina Lenci, els cotxes Bugatti de llauna, les baldufes… Fins al 19 de gener (accés gratuït).
- Sona, sona la pianola, al Museu Palau Mercader (parada Ignasi Iglésias – línies T1 i T2). La pianola és un instrument musical automàtic que va ser popular a finals del segle XIX i principis del segle XX. Té una aparença similar a un piano convencional, però la diferència és que la música es reprodueix mitjançant un sistema mecànic. En aquesta activitat, l’expert Josep Domènech farà una demostració de diverses peces musicals i una explicació sobre el funcionament de l’instrument. Diumenge, 21 de gener a les 11.15 h (accés gratuït).
- Museu de Quadres Sonors, al Castell de Cornellà (parada Les Aigües – línies T1 i T2). Aquesta experiència sensorial, dirigida a públic familiar, anima els participants a crear una peça visual a partir de diferents sons musicals. Diumenge, 21 de gener a les 12 h (accés gratuït amb inscripció prèvia al web).
- Itinerari modernista Jujol, al Centre Jujol-Can Negre (parada La Fontsanta – línia T2). Josep Maria Jujol, destacat arquitecte modernista, va deixar un gran llegat a Sant Joan Despí. Conegut com l’”artista total”, aquesta visita guiada a 7 de les seves obres reflecteix la seva relació amb la ciutat, mostrant la seva originalitat i el domini de les diferents tècniques artístiques, com el trencadís, l’escultura o la pintura. Diumenge, 28 de gener, a les 11 h (entrada 6 €. Menors de 10 anys, gratuït).
- Exposició de les figures d’imatgeria festiva, al Centre d’Imatgeria Festiva de Sant Martí – Can Saladrigas (parada Pere IV – línia T4). Visita i fotografia les figures més tradicionals de les festes de Sant Martí i els personatges únics representatius del barri: els dracs, els gegants, la Víbria, el Lloro del 36, el Fènix, el Bomber i els capgrossos (accés gratuït).
Amb aquestes activitats et carregaràs de bona energia per continuar amb el millor somriure els 354 dies restants del 2024.