5 propostes per combatre el dia més trist de l’any

Després d’un breu descans (o no) durant les festivitats nadalenques, moltes persones experimenten una davallada d’ànims. Tornar a la rutina diària sempre és una transició difícil, els propòsits d’any nou poden semblar impossibles de mantenir i el compte corrent podria haver quedat tremolant i no pas de fred. La confluència d’aquests factors crea una atmosfera de desencant generalitzada, coneguda com a Blue Monday, la “setmana més trista de l’any”. I es considera que el tercer dilluns de gener, enguany dia 15, és el pitjor dia de l’any.

La bona notícia és que amb una actitud positiva i algunes propostes ben divertides, podràs combatre la setmana més trista de l’any amb molt d’èxit:

  • Exposició Joguets i escriptors, a l’Espai Betúlia (parada Gorg – línia T5). El Museu del joguet de Figueres es trasllada puntualment a Badalona per apropar les reproduccions en gran format de les joguines d’ara i de sempre, com la nina Lenci, els cotxes Bugatti de llauna, les baldufes… Fins al 19 de gener (accés gratuït).
  • Sona, sona la pianola, al Museu Palau Mercader (parada Ignasi Iglésias – línies T1 i T2). La pianola és un instrument musical automàtic que va ser popular a finals del segle XIX i principis del segle XX. Té una aparença similar a un piano convencional, però la diferència és que la música es reprodueix mitjançant un sistema mecànic. En aquesta activitat, l’expert Josep Domènech farà una demostració de diverses peces musicals i una explicació sobre el funcionament de l’instrument. Diumenge, 21 de gener a les 11.15 h (accés gratuït).
  • Museu de Quadres Sonors, al Castell de Cornellà (parada Les Aigües – línies T1 i T2). Aquesta experiència sensorial, dirigida a públic familiar, anima els participants a crear una peça visual a partir de diferents sons musicals. Diumenge, 21 de gener a les 12 h (accés gratuït amb inscripció prèvia al web).
  • Itinerari modernista Jujol, al Centre Jujol-Can Negre (parada La Fontsanta – línia T2). Josep Maria Jujol, destacat arquitecte modernista, va deixar un gran llegat a Sant Joan Despí. Conegut com l’”artista total”, aquesta visita guiada a 7 de les seves obres reflecteix la seva relació amb la ciutat, mostrant la seva originalitat i el domini de les diferents tècniques artístiques, com el trencadís, l’escultura o la pintura. Diumenge, 28 de gener, a les 11 h (entrada 6 €. Menors de 10 anys, gratuït).
  • Exposició de les figures d’imatgeria festiva, al Centre d’Imatgeria Festiva de Sant Martí – Can Saladrigas (parada Pere IV – línia T4). Visita i fotografia les figures més tradicionals de les festes de Sant Martí i els personatges únics representatius del barri: els dracs, els gegants, la Víbria, el Lloro del 36, el Fènix, el Bomber i els capgrossos (accés gratuït).

Amb aquestes activitats et carregaràs de bona energia per continuar amb el millor somriure els 354 dies restants del 2024.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *