La tardor sempre ve acompanyada de la gastronomia més versàtil, ja sigui castanyes, carbasses, bolets, moniatos o panellets. La prova són les més de 13.000 hectàrees de castanyer que hi ha a Catalunya, les quals abasteixen supermercats i parades al carrer (consulta al web la ubicació de les parades). Caminar plàcidament olorant la fragància de les castanyes torrades i els moniatos escalivats és una delícia!
Si t’agrada la gastronomia de tardor per excel·lència, segur que hauràs tastat aquests aliments en les diverses versions, com les sopes, cremes, saltats, arrossos, etc. Enguany, per celebrar la Castanyada, et proposem un menú complet per llepar-se els dits: arròs amb castanyes i bolets amb moniato al forn i panellets per postres.
Així doncs, pren nota dels ingredients per a cuinar un arròs per a 4 persones:
- 2 moniatos
- 12 castanyes
- 250 g de bolets
- 250 g d’arròs
- 500 ml de brou de verdures
- 1 pebrot vermell
- 2 alls
- 2 tomàquets
- 1 ceba
- 1 porro
- Espècies: llorer, farigola i julivert
- Oli d’oliva, sal i pebre
Per elaborar la recepta, primer de tot, cal torrar les castanyes i els moniatos prèviament rentats:
- Preescalfar el forn a 200 ºC durant 10 minuts mentre s’obren les castanyes per revisar que l’interior no està malmès. Tallar el moniato en dues meitats.
- Torrar les castanyes al forn durant 20 minuts, voltejant-les a mitja cocció. Els moniatos necessitaran uns 50 minuts de forn.
- Sofregir el pebrot picat, la ceba i el porro.
- Netejar els bolets amb un drap o paper i afegir al sofregit amb els alls i les castanyes torrades.
- Quan els bolets s’hagin daurat, incorporar l’arròs i, a continuació, afegir els tomàquets amb les espècies.
- Abocar tot en una cassola de fang, afegir el brou, salpebrar i finalitzar la recepta durant uns 15 minuts al forn, o fins que la superfície estigui lleument torrada.
- Servir l’arròs amb castanyes i bolets acompanyat d’un moniato al forn. I per postres, panellets!
Bon profit i bona Castanyada!