Celebrem la Cursa de la Dona!

El 19 d’abril del 1967 la Kathrine Switzer es va convertir (oficialment) en la primera dona a córrer una marató, una activitat només reservada per a homes. En concret, va ser la de Boston, i malgrat que durant la competició va patir alguns incidents amb els corredors, finalment, va arribar a la meta. Va fer història.

Des d’aquell moment i fins avui les dones han pogut participar en les maratons. I no només això, sinó que aquest diumenge se celebra el XVIII circuit de la Cursa de la Dona a Barcelona, una cursa itinerant exclusiva per a dones a partir dels 10 anys. Des de l’abril ja ha sumat quilòmetres en diferents ciutats: València, Madrid, Gran Canària, Sevilla, entre d’altres.

Les categories són tan diverses com les persones que corren (o caminen) la cursa. A banda de les més habituals (sènior, veteranes…), hi ha premis per a les amigues, mares i filles, germanes, cunyades, dones amb diversitat funcional, àvies, besàvies o empreses. En aquesta categoria participaran algunes dones treballadores de TRAM, les quals rebran amb la seva inscripció el dorsal, una bossa de regals i una samarreta oficial de l’esdeveniment confeccionada amb materials reciclats.

La Cursa de la Dona s’inicia a les 9 h a l’avinguda de la Reina Maria Cristina fins a arribar al passeig de Sant Joan. En aquest punt es farà el camí de tornada per la Gran Via i fins a les Fonts de Montjuïc, a l’avinguda de Rius i Taulet. En total, 8 quilòmetres recorreguts.

Totes les ciutats que acullen aquesta competició estan vinculades a una ONG. A Barcelona, l’entitat escollida és l’AECMM (Associació Espanyola de Càncer de Mama Metastàtic) i per col·laborar-hi, només cal aportar 1 € en la inscripció a la cursa. Actualment, com els 30.000 dorsals ja s’han exhaurit, hi ha l’opció de participar en la cursa virtual, que si bé la inscripció d’aquesta modalitat és de franc, també permet donar l’euro solidari en benefici de l’ONG i alhora sumar quilòmetres a través de l’app oficial.

Molta sort a les participants!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.