Corre (o camina) pel trastorn de l’espectre autista!

Aquest diumenge surt al carrer vestint de color blau, el color representatiu del trastorn de l’espectre autista (TEA). Se celebra la VII edició del Correblau, una de les proves d’atletisme competitiu i familiar més inclusives i solidàries, adaptada a totes les capacitats i al ritme de les persones participants.

És una cursa competitiva, ja que s’estableixen dues modalitats de 5 i 10 quilòmetres (dues voltes al mateix itinerari), però alhora, també és familiar, perquè tothom és benvingut a fer la volta al circuit caminant. A més a més, és la cursa urbana amb les millors vistes al mar, especialment en el moment de recórrer el pont elevat del Fòrum. Un lloc ideal per practicar running o jogging solidari i inclusiu!

L’inici del recorregut circular serà a les 10 h al Parc del Fòrum (parada Fòrum – línia T4) i s’avançarà amb un desnivell molt suau pel moll del parc (Sant Adrià del Besòs) fins a l’inici de la platja de Llevant. Enguany, TRAM col·labora amb la donació de motxilles per als 1600 participants.

Les inscripcions inclouen un donatiu econòmic de 10, 20 o 50 euros que es destinen íntegrament al reforç d’eines i estratègies a les aules dels centres docents, com per exemple, facilitant de franc formacions en matèria d’inclusió al professorat. A les aules, l’alumnat amb TEA representa el 23,2% del total dels alumnes amb necessitats educatives.

Aquesta iniciativa vol fer visible l’autisme en la societat, trencant els estereotips i afavorint el contacte amb les persones amb aquest trastorn, sensibilitzar la societat sobre les necessitats que tenen les persones i les seves famílies, reivindicar els seus drets i millorar la inclusió escolar. De fet, l’any 2020 el Correblau va ser premiat als II Premis Inclusius de l’Esport Català, organitzats per ONAT SPORTS FOUNDATION, entitat de foment i suport a les activitats inclusives que organitzen persones i entitats compromeses en l’àmbit esportiu.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *