Cinc propostes per enamorar-te

El 14 de febrer està marcat amb un cor al calendari, ja que molts hi celebren el dia dels enamorats. Una data que, al santoral, coincideix amb Sant Valentí, un bisbe romà de l’època de l’emperador Claudi II, allà pel segle III dC. Segons sembla, l’emperador era molt estricte amb les normes militars i va prohibir que els soldats es casessin perquè els lligams familiars no interferissin en les seves tasques. Vaja, que considerava que els solters lluitaven millor!

El bisbe Valentí, però, no compartia aquesta visió i va començar a ajudar les parelles a trobar-se i, fins i tot, els casava en secret. Un paper de Celestina avançat en el temps que el va portar a morir decapitat per ordre de l’emperador el 14 de febrer de l’any 270. D’aquesta manera, segles després el seu nom va ser adoptat com el del patró dels enamorats i va convertir-se en l’excusa perfecta per celebrar una jornada romàntica amb la parella.

Tot i que no volem que ningú perdi el cap, sí que ens hem proposat suggerir-te algunes propostes que t’enamoraran, tant si les segueixen amb parella com en solitari. 

  • Parc dels Torrents. Parada Pont d’Esplugues (T1, T2 i T3). Esplugues de Llobregat. El pulmó verd del centre de la ciutat on es respira pau i amor. La tranquil·litat de la natura és l’entorn perfecte per compartir ruta amb la parella en aquest espai de 16 hectàrees que us permetrà relaxar-vos i carregar les piles.
  • Torre de la Creu. Parada La Fontsanta (T2). Sant Joan Despí. Diuen que els amors d’estiu mai no s’obliden. Com tampoc oblidaràs la visita a aquesta residència d’estiu que és obra de l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol, un dels col·laboradors avantatjats d’Antoni Gaudí. Si la vols visitar, recorda fer reserva prèvia.
  • Wind Band Quintet: Moviments. Parada Auditori / Teatre Nacional (T4). Sant Martí (Barcelona). Si ets una persona a qui la música enamora, et proposem començar la celebració de Sant Valentí la nit abans gaudint de l’actuació d’aquest quintet de vent sorgit de la Banda Municipal de Barcelona. Els pots veure a la 2 sala Oriol Martorell.
  • Passejades en bicicleta al Parc Fluvial del Besòs. Parada La Catalana (T5). Sant Adrià del Besòs. Hi ha res més romàntic que una passejada tranquil·la? Et recomanem gaudir d’un dels espais verds més importants de la regió metropolitana de Barcelona. Es tracta d’un tram de 9 km a la llera del riu Besòs amb zones de gespa i camins pavimentats per passejar, anar amb bicicleta i enamorar-se a l’aire lliure.
  • Teatre de proximitat al Centre Cultural del Clot. Parada La Farinera (T5 i T6). Clot-Camp de l’Arpa (Barcelona). L’atzar és impredecible, gairebé tant com l’enamorament. L’Associació teatral El Partiquí estrena muntatge, Ventura, de Cristina Clemente: la història de dos germans bessons, que et farà reflexionar sobre com afecten les decisions i casualitats de les nostres vides al nostre destí. El 16 i 17 de febrer, a les 20 h, a la sala Jesús Concernau. El preu de l’entrada és de 6 euros.

Cinc propostes amb les que volem que t’enamoris. Perquè, com deia la cançó, l’amor és a l’aire. O, qui sap, potser l’amor també és al tramvia!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *