Torna la gresca de Carnestoltes

Ja has menjat truita, botifarra d’ou i coca de llardons? Si ho has fet és que has celebrat gastronòmicament bé el Dijous llarder o Dijous gras, el dia que marca l’inici de les celebracions de Carnestoltes. El Carnaval, d’origen pagà, és una setmana on tot és permès (la disbauxa, la gola i la festa), abans no arribin els 40 dies d’abstinència i recolliment que, tradicionalment, marca la Quaresma. 

Aprofita, doncs, al màxim els dies de festa i disbauxa. D’entrada, comença a ultimar els detalls de la teva disfressa i disposar-te a gaudir de les moltes festes, rues, desfilades i propostes diverses que s’organitzen aquests dies. Per ajudar-te a triar entre tanta oferta, des de TRAM et detallem unes propostes a les quals pots accedir fàcilment des d’alguna de les nostres parades, perquè tinguis un Carnaval més segur, sostenible i, com no pot ser d’una altra manera, ple de diversió.

Per a aquest divendres dia 9, et proposem:

  • Rua amb batucada. Parada Sant Martí de Provençals (T5 i T6). Sortida a les 16.30 h, des del carrer Perú (davant de l’Escola Brasil). Inclou un concurs de disfresses, música i xocolatada.
  • Taller familiar de Carnaval. Marina (T4). A partir de les 17.30 h, al Centre Cívic Parc Sandaru de Sant Martí.

El dissabte 10, és dia de rues i desfilades:

  • Taller infantil de màscares. Maria Cristina (T1, T2 i T3). Mercat de les Corts, de 10 a 13 h.
  • Rua de Carnaval al barri del Besòs i el Maresme. Alfons el Magnànim (T5 i T6). Sortida a les 16.45 h des de la Rambla Prim, amb comparses disfressades, batucada i xanquers.
  • Gran cercavila i concurs de comparses de Cornellà. Ignasi Iglésias (T1 i T2). Cornellà convoca les comparses a les 17 h a la plaça de Catalunya per donar inici a la rua de Sa Majestat Carnestoltes.
  • Rua de Carnestoltes i concurs de disfresses de Sant Just Desvern. Rambla Sant Just (T3). Sortida a les 18.30 h des del Parc Maragall, amb animació del grup Calet Versions i xocolatada final.
  • Lluïment final de comparses i carrosses d’Esplugues. Pont d’Esplugues (T1, T2 i T3). Està previst que la rua de Carnaval d’Esplugues acabi a les 20.30 h a la plaça de Catalunya on es farà el lluïment final.

El dia 14 es tanca el Carnaval amb el Dimecres de Cendra:

  • Comiat del Rei Carnestoltes de Sant Joan Despí. Bon Viatge (T1 i T2). A les 17 h, a la plaça de l’Ermita del barri Centre s’acomiaden de Sa Majestat Carnestoltes, amb una festa atrevida i  espectacular, que inclou una sardinada popular, a càrrec de la Colla Gegantera Sant Joan Despí.
  • Cercavila amb seguici funerari. La Farinera (T5 i T6). Podeu veure el final de la rua a l’avinguda de la Meridiana amb el carrer de la Corunya. El seguici surt a les 19 h del carrer de Rogent amb el carrer del Freser.
Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *