5 activitats per commemorar la sostenibilitat amb el medi ambient

Aquesta setmana celebrem dues causes relacionades amb el medi ambient: El Dia de l’Educació Ambiental i el Dia Mundial de la Reducció de les Emissions de CO2, on tant les empreses com els ciutadans poden contribuir significativament a la construcció d’un món més saludable i sostenible, connectat amb la natura.

Una de les accions que tothom pot dur a terme i que de fet, és de les més importants (ja que el sector del transport és un dels més contaminants), és desplaçar-se en transport públic o la bicicleta. El tramvia representa una de les opcions més amigables amb el medi ambient, pel fet que funciona exclusivament amb electricitat, i fins i tot els combois estan equipats amb una tecnologia eficient sense emissions que els permet generar energia durant les fases de frenada. Aquesta energia és compartida i aprofitada per altres tramvies, contribuint a una reducció addicional del consum elèctric.

I amb aquest mitjà de transport sostenible també podràs participar de les següents activitats que promouen la consciència ambiental:

  • Instal·lació Espill: Un satèl·lit per al solstici, al Disseny Hub Barcelona fins al 17 de març (parada Glòries – línies T4, T5 i T6)
  • Ruta en bici Procés Participatiu de l’Agenda Urbana Esplugues 2030, a la plaça Santa Magdalena el dissabte 27 de gener a les 11 h (parada Pont d’Esplugues – línies T1, T2 i T3)
  • Niu de ciència familiar, al Museu de Ciències Naturals de Barcelona tots els dissabtes i diumenges a partir de les 11 h (parada Fòrum – línia T4)
  • Conferència. Emergència climàtica: com respondre-hi de manera activa i participativa?, al centre cívic Can Deu el dimarts 20 de febrer a les 19 h (parada Numància – línies T1, T2 i T3)
  • Festa i plantada de rosers, al Parc de Torreblanca el diumenge 28 de gener a les 10 h (parada Sant Feliu | Consell Comarcal – línia T3)

A més a més, l’Ecocalculadora de TRAM t’informa activament de quina manera estàs contribuint a millorar el medi ambient. Aquesta aplicació destaca les diferències entre la petjada ecològica dels vehicles privats i la del transport públic, i incorpora un algoritme que ofereix als usuaris una informació precisa sobre l’estalvi d’energia o les emissions que es produeixen durant els seus desplaçaments amb el Tram. Així, triar el tramvia implica una contribució directa a la preservació del medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *