Celebrem l’Any Nou Xinès!

Sabies que les celebracions de l’Any Nou Xinès tenen una durada de 15 dies? La data d’inici és sempre diferent, ja que l’any comença amb la primera lluna nova segons el calendari lunar, habitualment entre finals de gener i mitjans de febrer.

Una altra particularitat és que cada any s’associa amb un dels dotze animals del zodíac xinès, el qual, també és influenciat per un dels cinc elements: fusta, foc, terra, metall i aigua. Enguany es considera, doncs, l’any del drac de fusta! Les persones que han nascut sota la influència d’aquest signe, són, segons l’horòscop, líders naturals, amb una personalitat carismàtica i dominadora (com el drac), i imaginatives, adaptables i vitals (com la fusta).

D’aquestes virtuts gaudeixen no només les persones que han nascut o naixeran durant el 2024, també ho fan les persones nascudes el 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 o 2012.

Des de fa 10 anys, també se celebra l’Any Nou Xinès a Barcelona amb activitats durant 15 dies, tal com es fa tradicionalment a la Xina. Algunes de les propostes inclouen una conferència-taller sobre la dansa del lleó xinès (el dimarts, 6 de febrer a les 18 h), classes gratuïtes de xinès (del 7 al 9 de febrer a les 18.30 h), i tallers culturals per a infants i adults (el dissabte, 10 de febrer a les 12 h). Totes, de franc, a la Fundació Institut Confuci de Barcelona (cal inscripció prèvia al web).

L’acte central tindrà lloc el dissabte 3 de febrer al passeig Lluís Companys amb l’Arc de Triomf. A partir de les 11 hores desfilarà una rua des del Parc de l’Estació del Nord, i, al passeig de Sant Joan, fins a les 20 hores, la fira gastronòmica i cultural oferirà un petit tast d’un país amb 9,5 milions de quilòmetres quadrats i més de 1.400 milions d’habitants, el país més poblat del món.

Benvingut, any del drac!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *