6 exposicions que no et pots perdre aquest 2024

L’any 2023 va destacar en les arts visuals gràcies a l’Any Picasso. Aquest any manté el mateix interès, però ara, amb la celebració de l’Any Tàpies. Pintures, escultures, dibuixos, fotografies, gravats… els museus i galeries alberguen una àmplia oferta de col·leccions permanents i exposicions temporals.

Us proposem un petit tast dels tresors artístics programats per obrir boca aquest 2024:

Miró-Picasso, al Museu Picasso fins al 25 de febrer. Aquesta exposició forma part de l’Any Picasso de 2023. És conjunta amb la Fundació Miró, per la qual cosa permet visitar a ambdues galeries més de 250 obres sobre la gran amistat entre els dos artistes, mostrant alhora les transformacions artístiques durant més de 50 anys de trajectòria.

IA: Intel·ligència artificial, al CCCB fins al 17 de març. Instal·lació interactiva que explora l’origen, funcionament, reptes ètics i legislatius d’aquesta tecnologia, convidant els participants a dialogar sobre els seus riscos i avantatges, així com l’impacte que tindrà en la humanitat.

Donació Pere Formiguera. La pulsió creativa, al MNAC fins al 21 d’abril. La família Formiguera va donar l’any 2016 el fons del fotògraf artístic, qui va ser tot un referent de l’època. Després d’una tasca de restauració i digitalització, es presenta una selecció de fotografies artístiques, així com alguns dels experiments fotogràfics.

Obrir l’arxiu 03: 12 fustes i 52 peces diverses, a la Fundació Joan Miró fins al 12 de maig. Esbossos i documents de la sèrie Construcció de fusta que l’artista va crear l’any 1930 per posar en dubte el propòsit final de la pintura.

Daniel Steegmann Mangrané. Una fulla al lloc de l’ull, al MACBA fins al 20 de maig. Instal·lació participativa sobre les relacions dels humans amb el seu entorn social i ambiental, combinant l’escultura amb la realitat augmentada.

Tàpies. L’empremta del zen, a la Fundació Tàpies fins al 23 de juny. Mostra de pintures, ceràmiques i dibuixos enfocada en l’obra de monjos japonesos dels segles XVIII i XIX que practicaven el budisme zen. Tàpies va integrar a les seves obres les actituds, imatges i tècniques d’aquests artistes.

Consulta els horaris d’obertura, així com els dies d’accés gratuït al web de cada museu.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *