Les superàrees de joc infantils: què són i a on trobar-les

T’imagines tornant a la infància i jugant sempre que vulguis en un parc immens amb tobogans, torres infinites, xarxes, gronxadors, llits elàstics, tirolines i molts altres elements divertits? Tots aquests enginys esperen als infants (i en alguns casos, als adults!) a les superàrees infantils, grans espais de joc dissenyats per a l’entreteniment i l’activitat física dels petits de la casa, en un entorn segur i estimulant on puguin jugar, créixer i socialitzar. Aquí, sí que està permès perdre la noció del temps!

Aquests superparcs faciliten la interacció tot gaudint a l’aire lliure de manera segura, i alhora, fomenten la creativitat i la imaginació dels nens i nenes mentre juguen. Hi ha 5 superàrees infantils ubicades a Barcelona, en concret, als districtes de Sant Andreu, Eixample, Sants-Montjuïc i Sant Martí, que en té dues molt a prop de Tram:

  • Muntanyes de colors, al parc de les Glòries (parada Glòries – línies T4, T5 i T6 o parada La Farinera – línies T5 i T6). Són més de 1200 m2 de superfície tova, muntanyes multicolors o turons per escalar, accessibles i recomanats per a persones de qualsevol edat, per joves i no tan joves, ja que l’atracció estrella són els diferents tobogans gegants de totes les mides i formes.
  • Magnànim Moura (parada Alfons el Magnànim – línies T5 i T6). És la superàrea més recent, amb una extensió de 760 m2 de jocs accessibles a través de plataformes de transferència i escales: trobaràs tobogans en forma d’espiral, un gronxador col·laboratiu de corda (per fer noves amistats!), llits elàstics i cintes d’equilibris.

A l’hora de jugar, tot s’hi val, i aquelles persones que prefereixen jocs més tranquils també tenen un espai exclusiu dedicat. És l’Espai de Joc 0-99 de la Clariana de Glòries, un quiosc singular diferent dels habituals. No ofereix revistes, diaris o col·leccionables, en canvi, presta material lúdic com jocs de taula per passar l’estona a la zona d’esbarjo tots els divendres i dissabtes de 10 a 14 hores i diumenges de 16 a 20 hores. Inspirat en els quioscos lúdics de París, des de la seva creació el març de 2023 ja han participat més de 10.000 persones. Ets més de jocs de taula tradicionals o de jocs XXL, més actius, com els escacs, els tres en ratlla o el jenga gegant?

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.