TRAM innova: 3 projectes d’innovació per optimitzar el servei i la comoditat dels usuaris

Enguany, TRAM ha implementat 3 projectes que mostren el compromís amb la millora constant del servei i la comoditat dels seus usuaris.

La primera de les innovacions que ha engegat aquest any és un sistema de seguretat pioner en una xarxa ferroviària de la Unió Europea. Mitjançant una càmera amb tecnologia de reconeixement facial es monitoritza l’estat dels conductors i conductores, detectant la fatiga o qualsevol distracció. Si el sistema detecta alguna anomalia, emet un avís visual i sonor per prevenir la persona conductora i, a continuació, informa automàticament el Centre de Control de TRAM, des d’on un operador, si ho considera necessari, contactarà amb la cabina per assegurar el benestar del conductor. 

Una segona implementació que impacta positivament als usuaris i l’equip de TRAM és la instal·lació d’aparells ionitzadors que milloren la qualitat de l’aire a l’interior dels tramvies. Aquesta tecnologia garanteix de manera totalment innòcua la reducció (entre un 80 i un 95%) en la concentració de partícules de pols, bacteris, virus i olors a l’aire.

La innovació més recent i, novament, pionera en el transport públic, però en aquest cas en l’àmbit mundial, és la instal·lació de sensors de radiofreqüència per comptar en temps real l’ocupació de les andanes. Aquest sistema de comptatge de persones és una prova pilot en dues parades de TRAM. Els sensors proporcionen informació precisa sobre la congestió en les parades a través d’un sistema que preserva la identitat de les persones usuàries, a diferència de les càmeres o captadors de wifi. Això permet preveure i gestionar aglomeracions i alhora generar estadístiques d’ocupació per a una bona planificació. L’objectiu és millorar l’experiència de viatge dels usuaris i usuàries, per exemple, enviant personal a les parades o donant un avís per la megafonia de l’andana.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *