L’encant del parc dels Torrents d’Esplugues

Molt a prop de la parada Pont d’Esplugues (línies T1, T2 i T3) s’ubica el parc dels Torrents, una gran zona verda de 16 hectàrees, anomenada així perquè en els orígens passava un torrent natural d’aigua amb molta vegetació autòctona i arbres fruiters.

El parc està actualment dividit en dos espais, separats per la carretera nacional. A través d’un pas inferior s’arriba de la zona nord a la sud. Aquest passeig, d’uns 300 metres de longitud, és el nexe d’unió entre els barris de la Plana i de Can Clota.

La zona sud compta amb un mirador, una àrea de jocs, un camp d’esports i la piscina municipal, perfectes per fer esport amb la família. Al nord, la zona atresora més vegetació, ideal per passejar (els camins estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda) i albirar ocells. A un extrem, el parc dels Torrents limita amb els Jardins de ca n’Hospital, on es pot visitar la masia de Can Fàbregas, antiga propietat de l’Hospital de la Santa Creu i que anys després va ser la residència de la poetessa i escultora Eulàlia Fàbregas. Com que el torrent passava molt a prop, el molí de la masia, que encara avui es troba en bones condicions, recollia l’aigua de la falda de la muntanya de Sant Pere Màrtir. A l’altre extrem del parc, els Jardins de Can Tinturé alberguen el museu (antiga casa senyorial) de rajola de mostra catalana.

Pel que fa a la vegetació, predomina l’espècie autòctona de pi blanc, diversitat de xops, eucaliptus, moreres, xiprers, pruneres, tarongers, una figuera i una alzina. Per a no perdre’s res de la història i biodiversitat del parc et recomanem seguir les indicacions de l’itinerari històric “De la mà d’Esplugues”, ja que una part de la ruta per la ciutat travessa aquest pulmó verd. A l’exterior (un cop ja visitats els espais mencionats) s’arribarà al Monestir de Santa Maria de Montsió, a la Masia Can Ramoneda o a l’Església de Santa Magdalena, entre altres espais emblemàtics. La durada total és d’una hora aproximadament i, com que és una ruta accessible i adaptada a diferents graus de dificultat, podrà gaudir tota la família!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *