Activitats de TRAM per la Setmana Europea de la Mobilitat

Sabies que a Europa hi ha 300 ciutats amb xarxa de tramvia, les quals sumen un total d’unes 1.200 línies? El tramvia és un dels transports públics més utilitzats, per una banda, perquè és ràpid, segur i còmode, i per altra, perquè és respectuós amb el medi ambient. És per aquests motius que durant el mes de maig TRAM va batre el rècord d’usuaris amb 2.965.683 validacions.

Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat (16 al 22 de setembre) i el Dia Sense Cotxes (22 de setembre) les ciutats han organitzat més de 150 activitats per fomentar l’ús del transport públic.

TRAM participarà en les següents propostes, des d’activitats més familiars i de lleure fins a activitats més solidàries:

Al TRAMvida toca donar sang

El divendres 15 de setembre, d’11 a 20 hores, s’estacionarà un tramvia reconvertit en centre de donació de sang a la parada Francesc Macià. És un tramvia adaptat, sense barres, agafadors o seients, amb lliteres i neveres instal·lades per facilitar la mobilitat del personal sanitari i de les persones donants.

Qualsevol persona, en general, que gaudeixi de bona salut, tingui entre 18 i 65 anys i un pes superior a 50 quilos pot ser donant de sang. És recomanable demanar cita al web.

Festa de la mobilitat sostenible

El matí de diumenge 24 de setembre l’avinguda Sant Ildefons de Cornellà es transformarà en una fira urbana de la mobilitat sostenible. Tothom, tant petits com grans, podran gaudir de circuits en bicicleta i vehicles sostenibles, cavallets ecològics i una exposició d’entitats, entre els quals es trobarà TRAM. A l’estand oferirà activitats per descobrir el funcionament d’un tramvia, l’impacte que té en el medi ambient i altres sorpreses!

Portes Obertes als transports públics (places ja exhaurides)

El cap de setmana del 16 i 17 de setembre les cotxeres i instal·lacions del tramvia, metro, tren o autobús obriran les portes per participar del seu dia a dia, com per exemple, conèixer com són les cotxeres a on es fa el manteniment dels combois, com és el panell de control d’una cabina, o com avancen les obres del tramvia entorn de la plaça de les Glòries.

Pots consultar totes les activitats al web.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.