5 espais per visitar de franc durant la Diada

La Diada de Catalunya, sempre festiu, és un dia molt indicat per passar-s’ho d’allò més bé, visitant de franc museus i edificis històrics d’arreu del territori. És el cas del majestuós Castell de Cardona, el Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes o la Cartoixa d’Escaladei a Tarragona.

Enguany, participaran de les portes obertes més de 30 espais repartits entre les quatre províncies, 8 d’ells situats a Barcelona (alguns amb reserva prèvia):

  • Parlament de Catalunya (parada de TRAM Wellington – línia T4). Dilluns d’11 a 18 h. Fins al migdia, davant la façana del Palau, se celebraran actuacions de grups de cultura popular.
  • Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Dilluns de 10 a 15 h.
  • El Born Centre de Cultura i Memòria. Dilluns de 10 a 20 h.
  • Palau Güell. Dilluns de 10 a 20 h (amb reserva prèvia).
  • Palau de la Generalitat. Diumenge d’11 a 19 h i dilluns d’11 a 17 h. Durant la visita i des dels carrers del voltant es podrà gaudir dels concerts de cançons catalanes tradicionals de la carillonista Anna Maria Reverté. A la sortida, també et recomanem visitar les restes romanes del Temple d’August, a l’interior del Centre Excursionista de Catalunya (c. Paradís, 10).

Tant el Palau de la Generalitat com el Parlament de Catalunya són espais d’especial interès, ja que habitualment ofereixen un horari de visita restringit.

Amb propostes tan captivadores es fa difícil escollir, però si no arribes a temps de tot, no pateixis! Per La Mercè, hi haurà una nova oportunitat!

El passeig Lluís Companys serà protagonista dels concerts de la jornada. A les 13 h, actuaran les tres finalistes del programa Eufòria (la Jim, la Carla i l’Alèxia), i a les 19 h, serà el torn dels artistes Triquell, Jazz Woman i Figa Flawas.

Per tenir un dia ben rodó (i ben dolç!), tasta el pastís de la Diada que preparen a moltes pastisseries. Es tracta d’un pa de pessic farcit de crema pastissera i melmelada o gelatina de maduixa que formen les 4 barres de la bandera. I opcionalment, amb crocant d’ametlla als laterals del pastís. Boníssim!

Bona Diada!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *