Propera parada: Romania!

Cada any TRAM es desvia del seu recorregut per conèixer una nova ciutat. Ja ha visitat Dresden, Budapest, Viena, Berlín, Tenerife, Leipzig… i enguany, ho farà a Oradea, situada a l’oest de Romania.

L’objectiu d’aquest trasllat puntual no és fer turisme, sinó aprofitar l’avinentesa per participar en el campionat europeu TRAM-EM de tramvies (European TeamDriver Championship). Totes les operadores tramviàries europees poden participar en aquest campionat, i cada equip aporta un conductor, una conductora i un entrenador (en el cas de TRAM seran els conductors Aida Pérez i Alejandro Alférez). Tal com es fa en altres festivals (com Eurovisió), l’equip guanyador i els anomenats socis, les ciutats que ja han organitzat l’esdeveniment en anys anteriors, tenen una plaça reservada l’any següent.

El campionat TRAM-EM va engegar-se l’any 2012 a Dresden, coincidint amb el 140è aniversari de la seva xarxa de tramvies. Aquesta edició és, per tant, la desena, on TRAM tindrà parada final a Oradea, ciutat organitzadora de les edicions als anys 2020 i 2021 però posposades a causa de la pandèmia de COVID-19.

Els 25 equips corresponents a 19 països, entre els quals es troben Màlaga, Oslo, Varsòvia, Berlín o Bordeus, participaran d’un cap de setmana d’activitats, visites guiades a la ciutat i a les cotxeres del tramvia, sessions de formació, entrenaments previs, i, finalment, l’últim dia (demà dissabte 3 de juny), la competició oficial. Tots els conductors s’enfrontaran a diverses proves tècniques i d’habilitats que atorgaran una puntuació: conduir un tramvia “a cegues” amb el velocímetre cobert; practicar l’habilitat amb el fre apropant-se a un objecte; o jugar a les bitlles amb un objecte arrossegat pel tramvia.

Com en qualsevol altra competició, al final de la jornada es farà el lliurament de premis seguit d’un concert pels participants com pel públic visitant. En el mateix recinte també gaudiran d’una zona de gastronomia, atraccions i activitats familiars.

Aquesta festa tramviària tan original també es podrà seguir a través del perfil de Facebook del TRAM-EM (demà dissabte a partir de les 11 hores).

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.