Activitats per celebrar el Dia del Medi Ambient

Cada petit gest suma! Totes les persones poden contribuir al canvi, especialment, en dies tan importants per la sostenibilitat com és el Dia Mundial del Medi Ambient, el moment perfecte per aprofundir en el compromís amb el planeta i recordar la importància de protegir-lo.

I hi ha diverses maneres de fer-ho, com optar per consumir productes de temporada i de proximitat, per reduir l’impacte sobre els recursos naturals, així com reduir, reutilitzar i reciclar els envasos. La gestió eficient dels residus és vital per a la conservació dels ecosistemes i la reducció de l’escalfament global.

Les plantes també ajuden a millorar la qualitat de l’aire i a reduir les partícules contaminants. Si no pots plantar arbres, flors o plantes autòctones en l’entorn, pots tenir-les a la llar o fins i tot, provar amb un petit hort al balcó de casa. El potos, planta d’interior, són molt eficients en la purificació de l’aire i senzills de mantenir. Són plantes conegudes per la seva capacitat d’absorbir les substàncies nocives i millorar l’aire en espais tancats.

Durant el mes de juny pots participar en activitats de conscienciació ambiental, com les organitzades per les aules ambientals, espais situats als centres cívics i que promouen la cultura de la sostenibilitat. Amb el Tram arribaràs fàcilment a les aules de les Corts i LaLudo al parc de la Ciutadella:

  • Exposició A prop de, fins al 29 de juny, al Centre Cívic Can Deu. Els estudiants de l’Escola Groc exhibeixen una selecció de fotografies del seu projecte de natura.
  • Escape Room per escapar-se del canvi climàtic, dijous 8 de juny a les 16 h, a La Fàbrica del Sol (Inscripció al CC Sagrada Família)
  • Jocs per conèixer el món dels residus, dissabte 10 de juny a les 11, a la Rambla Prim (Inscripció al CC Sagrada Família)
  • Sortida La pèrgola del Fòrum, dimecres 21 de juny a les 11, al Parc del Fòrum. (Inscripció al web)

Desplaçar-se en un transport sostenible té beneficis pel medi ambient. I per la salut, en el cas de la bicicleta. El diumenge 11 de juny se celebrarà la Festa de la Bici al passeig Lluís Companys (parada Marina – línia T4), amb circuits, tallers i jocs per a tota la família i es donarà tret de sortida a la Bicicletada, convertint-se així en el transport protagonista de la ciutat: serà un recorregut de 12 km pels districtes de l’Eixample, Ciutat Vella i Sant Martí.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *