Visita l’exposició d’art immersiu Digital Impact!

Imagines una exposició on les obres d’art interactuen amb les persones visitants? L’exposició Digital Impact del Museu del Disseny (parada Glòries – línies T4, T5 i T6) és una proposta immersiva d’art digital, que combina el format d’exposició i alhora el d’experiència, on el visitant s’involucra en les formes, la llum, el color i la imaginació.

És una iniciativa molt similar a les instal·lacions lumíniques del festival Llum BCN celebrat habitualment durant el mes de febrer, que inclou espectacles de llums, colors i música que transporten al visitant a un altre món creat per artistes visuals.

La temàtica central de l’exposició és l’impacte digital que exerceix la tecnologia en la societat, una mostra de com la tecnologia i l’art poden unir-se per transmetre un missatge que faci reflexionar sobre la transformació digital del món. A través d’instal·lacions creades amb tecnologies digitals com la intel·ligència artificial, la realitat virtual i la realitat augmentada s’entén l’art com quelcom en moviment, dinàmic i en constant evolució.

Un total de 15 artistes internacionals i locals experts en l’art digital immersiu utilitzen la tecnologia en les seves obres, com la del dissenyador turc Refik Anadol, un dels més reconeguts en aquest àmbit i que ha creat Machine Memoirs: Space, un nou univers creat a partir de les dades de la NASA i amb intel·ligència artificial.

Els artistes locals que han presentat les seves instal·lacions són:

  • Lowkeymonkeys: l’agència creativa ha creat Digital Humans, quatre avatars digitals que parlen com humans i es comuniquen de manera natural amb el públic.
  • Domestic Data Streamers: l’estudi d’investigació i disseny és responsable d’Una cartografia de connexions humanes on una màquina il·lustra les dades que es generen en temps real.
  • Alba Corral: l’artista visual i programadora creativa ha dissenyat l’obra Mercuri amb l’ajuda d’ordinadors que actuen i pinten de manera autònoma.
  • Antoni Arola: és el dissenyador d’OASI (Arxiu dels Cels),una experiència d’immersió sensorial, que permet contemplar la crisi climàtica i els canvis en els fenòmens meteorològics, com l’aurora boreal, les tempestes de sorra, els huracans o la contaminació.
  • Six N Five i Someform Studio han creat estructures arquitectòniques que els visitants poden modificar a Artificial Spaces.

Visita l’exposició fins al 27 d’agost, adquirint les entrades al web o provant sort en el nostre sorteig d’Instagram. Pots guanyar una de les deu entrades dobles!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.