Visita l’exposició d’art immersiu Digital Impact!

Imagines una exposició on les obres d’art interactuen amb les persones visitants? L’exposició Digital Impact del Museu del Disseny (parada Glòries – línies T4, T5 i T6) és una proposta immersiva d’art digital, que combina el format d’exposició i alhora el d’experiència, on el visitant s’involucra en les formes, la llum, el color i la imaginació.

És una iniciativa molt similar a les instal·lacions lumíniques del festival Llum BCN celebrat habitualment durant el mes de febrer, que inclou espectacles de llums, colors i música que transporten al visitant a un altre món creat per artistes visuals.

La temàtica central de l’exposició és l’impacte digital que exerceix la tecnologia en la societat, una mostra de com la tecnologia i l’art poden unir-se per transmetre un missatge que faci reflexionar sobre la transformació digital del món. A través d’instal·lacions creades amb tecnologies digitals com la intel·ligència artificial, la realitat virtual i la realitat augmentada s’entén l’art com quelcom en moviment, dinàmic i en constant evolució.

Un total de 15 artistes internacionals i locals experts en l’art digital immersiu utilitzen la tecnologia en les seves obres, com la del dissenyador turc Refik Anadol, un dels més reconeguts en aquest àmbit i que ha creat Machine Memoirs: Space, un nou univers creat a partir de les dades de la NASA i amb intel·ligència artificial.

Els artistes locals que han presentat les seves instal·lacions són:

  • Lowkeymonkeys: l’agència creativa ha creat Digital Humans, quatre avatars digitals que parlen com humans i es comuniquen de manera natural amb el públic.
  • Domestic Data Streamers: l’estudi d’investigació i disseny és responsable d’Una cartografia de connexions humanes on una màquina il·lustra les dades que es generen en temps real.
  • Alba Corral: l’artista visual i programadora creativa ha dissenyat l’obra Mercuri amb l’ajuda d’ordinadors que actuen i pinten de manera autònoma.
  • Antoni Arola: és el dissenyador d’OASI (Arxiu dels Cels),una experiència d’immersió sensorial, que permet contemplar la crisi climàtica i els canvis en els fenòmens meteorològics, com l’aurora boreal, les tempestes de sorra, els huracans o la contaminació.
  • Six N Five i Someform Studio han creat estructures arquitectòniques que els visitants poden modificar a Artificial Spaces.

Visita l’exposició fins al 27 d’agost, adquirint les entrades al web o provant sort en el nostre sorteig d’Instagram. Pots guanyar una de les deu entrades dobles!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *