Propostes culturals per la Nit dels Museus

Surt la lluna i les botigues abaixen la persiana. Aquesta vegada, però, després de fer un tomb pels comerços, en lloc de tornar a casa, aprofitarem per recórrer els museus!

La gran festa dels museus, la Nit dels Museus, se celebra demà dissabte a partir de les 19 h i fins a la 1 h. Són 6 hores de cultura per visitar tots aquells espais que ja es coneixen i es volen redescobrir, els espais que restaven pendents de visitar des de fa temps i altres espais que no es tenien presents perquè habitualment o no es programen visites pel públic o són de pagament, com l’Espai Bombers i el Mirador Torre Glòries.

Aquesta festa s’emmarca dins del Dia Internacional dels Museus 2023 (18 de maig), creat per l’ICOM (Consell Internacional dels Museus), amb intenció de fomentar i difondre el patrimoni cultural a les ciutats europees. Les activitats més esperades són les portes obertes, però també s’organitzen xerrades, conferències i tallers a molts museus i entitats culturals d’Europa.

Enguany ja són 90 centres de 8 municipis que participen de la Nit dels Museus, la gran majoria sense reserva prèvia, només cal anar al museu escollit i gaudir d’una nit cultural!

Et recomanem desplaçar-te en Tram i visitar els següents espais:

  • Badalona: el Museu de Badalona (especialment els Jardins de Quint Licini i l’espai de les Termes i Decumanus).
  • Barcelona: el Museu del FC Barcelona, la Fundació Suñol, la Model Espai Memorial, la KBr Fundació Mapfre i el mirador Torre Glòries (aquest últim amb reserva prèvia).
  • Cornellà de Llobregat: el Castell de Cornellà i el Museu Palau Mercader.
  • Esplugues de Llobregat: Els Museus Tinturé i La Rajoleta.
  • Sant Adrià del Besòs: el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya.
  • Sant Joan Despí: el Centre Jujol – Can Negre (amb reserva prèvia).

Per tornar a casa també podràs confiar en el tramvia, ja que els divendres, dissabtes i vigílies de festiu continua en funcionament fins a les 2 de la matinada.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *