Visita les exposicions temporals del Museu Nacional d’Art de Catalunya

El Museu Nacional d’Art de Catalunya és, sense dubte, una visita obligada per a qualsevol persona aficionada a l’art, la cultura i l’arquitectura. Per una banda, l’edifici d’estil classicista construït per a l’Exposició Internacional del 1929 dona la benvinguda als visitants, i, per l’altra, alberga 250.000 obres en una col·lecció permanent vinculada amb l’art medieval romànic, gòtic, renaixentista, barroc, modern, numismàtica, fotografia, i art en la guerra civil, última temàtica inaugurada.

Actualment, hi ha 5 exposicions temporals:

  • Feliu Elias. La realitat com a obsessió (fins al 10 d’abril). L’exposició mostra el recorregut de la seva vida a través dels seus viatges, així com l’exili. Exhibeix objectes quotidians que exalten la seva família, amb altres aficions com la pintura holandesa o la ceràmica xinesa. L’obra connecta amb l’Europa d’entreguerres tot mostrant els objectes (vidres, objectes orientals…) que van formar part de la col·lecció personal.
  • Anglada Camarasa. L’arxiu premeditat (fins al 7 de maig). Amb motiu del 150è aniversari del naixement de l’artista el Museu ha rebut i inventariat l’arxiu personal que la seva família ha donat. L’exposició relaciona aquest fons amb una selecció d’obres que mostren el procés creatiu, destacant la seva importància en l’art català i internacional. Inclou una col·lecció de fotografies realitzades per l’artista al començament del segle XX, que ja formen part del catàleg permanent del museu.
  • Donació Ferran Garcia Sevilla. Tensions i revoltes (fins al 28 de maig). Pioner en l’art conceptual, l’artista mallorquí ha donat una selecció de diverses obres de pintura del període entre 1966 i 1974. Al Centre d’Art Tecla Sala, paral·lelament, també s’exhibeix la retrospectiva Cosmos-caos, organitzada en col·laboració amb l’MNAC.
  • Mey Rahola (1897-1959). La nova fotògrafa (fins al 22 de juny). Va ser una de les primeres dones a fer-se un nom en l’àmbit de la fotografia artística a Espanya. Malgrat que la seva carrera va quedar interrompuda per la guerra i exili, va continuar treballant com a fotògrafa amateur moderna, fotoperiodista professional i fotògrafa humanista. Enguany el MNAC ha adquirit 14 peces que reflecteixen la transformació de la fotografia i de la política.
  • Lluís Borrassà. Els colors retrobats de la catedral de Barcelona (fins al 2 de juliol). Dues taules gòtiques incorporades a la col·lecció permanent donen peu a l’exposició sobre l’obra de Lluís Borrassà. Curiosament, ambdues peces, destinades exclusivament a la catedral de Barcelona, es van pintar al seu taller.

L’entrada general té un import de 12 €, tot i que els dissabtes a partir de les 15 h, el primer diumenge de mes i durant les jornades de portes obertes, l’entrada al museu és gratuïta amb reserva d’entrada en línia.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *