El Llobregat està de festa!

Aquest cap de setmana el riu Llobregat es vesteix de festa! Cornellà celebra la 8a Festa del Riu (parada Les Aigües – línies T1 i T2) amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua. L’objectiu d’aquesta festa popular és promoure la sostenibilitat de l’entorn natural, a més d’exhibir aquest espai com a zona d’esbarjo d’allò més divertida!

Així, durant el matí de diumenge 26 de març se celebraran diverses propostes familiars de franc:

Activitats a la riba est del riu

  • Train running (de 10 a 12 h). Gimcana familiar d’obstacles
  • Pedalada popular (de 10.30 a 13 h). Passejada en bicicleta pel litoral fins a la platja del Prat.
  • Itinerari naturalista (d’11 a 13 h). Passeig per la ribera del riu identificant les espècies animals habituals de la zona
  • Tallers zona urbana (d’11 a 13.30 h). Jocs sostenibles en família de realitat virtual, activitats d’aigua i de foment del reciclatge

Activitats a la riba oest del riu

  • Plantada d’arbres i arbustos (d’11 a 13.30 h)
  • Tallers ribera del riu (d’11 a 13.30 h). Jocs de ciència, alliberament de fauna autòctona, identificació d’aus i activitats musicals.

El riu Llobregat té una longitud de 170 quilòmetres des del naixement a Castellar de n’Hug fins a desembocar al Prat. Travessa 4 comarques: Berguedà, Bages, Vallès Occidental i, finalment, el Baix Llobregat, on es poden practicar dues aficions més enllà del ciclisme.

Una d’elles és el senderisme. Les diferents rutes senyalitzades transcorren per horts i camps agrícoles, on ocasionalment els pagesos ofereixen la seva collita. Tot caminant des de Cornellà, en una excursió de 2 hores (uns 35 minuts en bicicleta), pots arribar a la platja, practicar vela i prendre un refresc en les guinguetes. I si decideixes fer el camí en direcció nord, en un temps similar arribaràs a les runes del castell de Castellciuró a Molins de Rei.

Les persones aficionades a la fotografia tenen un escenari de luxe, ja que és el lloc ideal per a la fotografia de paisatges, flora i fauna. I si tens sort podràs retratar alguna de les 15 espècies d’aus en perill crític d’extinció que fan parada al riu durant la migració: el bitó, l’àliga pescadora i la baldriga balear, aquesta última present fins a l’estiu.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *