Repte 10 cims del Baix Llobregat

Has somiat alguna vegada amb coronar l’Everest? Amb més de 8 quilòmetres d’ascens és el cim més alt del món. A les serralades del Baix Llobregat també hi ha l’opció de fer diversos cims, malgrat que no siguin l’Everest, són molt gratificants de coronar. El més alt és a la muntanya de Montserrat, Sant Jeroni, amb uns 1200 metres d’altitud.

El repte 10 Cims del Baix Llobregat té l’objectiu d’apropar el senderisme en la natura a persones de totes les edats i condició física. Cada dilluns proposa una nova ruta (en total, 10 cims senzills de pujar) amb informació de la ubicació, l’altitud, la distància total, el desnivell i una breu descripció del punt d’interès que es pot trobar en completar l’excursió.

Les rutes es poden seguir en qualsevol ordre i qualsevol moment durant l’any 2023. Un cop coronats els 10 cims i per tant, completat el repte, el Consell Esportiu del Baix Llobregat obsequiarà amb un detall de record. Per verificar que una persona o un grup ha arribat al cim, s’haurà de registrar cada visita mitjançant un formulari i afegir una fotografia com a testimoni.

Els cims més engrescadors que es proposen són el Monbaig, a Sant Boi de Llobregat, des d’on es farà visita a l’Ermita de Sant Ramon; el cim Puig Vicenç, a Cervelló, on es pot observar el vèrtex geodèsic amb el qual es cartografia el territori; Sant Pere Màrtir, a Esplugues de Llobregat; i el turó de la Penya del Moro, a Sant Just Desvern. L’ascens a aquests dos últims cims és des de les parades de TRAM Zona Universitària (línies T1, T2 i T3) i Walden (línia T3), respectivament.

10 Cims del Baix Llobregat és una iniciativa del Consell Esportiu del Baix Llobregat, una entitat sense ànim de lucre que promou i desenvolupa l’educació física i l’esport saludable en aquesta comarca. El Consell Esportiu ofereix serveis als esportistes i organitza activitats esportives des d’educació infantil fins a l’edat adulta. Les activitats inclouen l’esport escolar, extraescolars, competicions o formació per a entrenadors i professors d’educació física, entre altres.

Una de les apostes per fomentar l’esport de manera segura i divertida és la creació del Parc Ciclista de Sant Joan Despí, un circuit tancat de 2 quilòmetres tant per a bicicleta de muntanya com de carretera, amb recorreguts definits d’entrenament i iniciació, adaptats per a tothom!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *