Portes obertes per Santa Eulàlia

Santa Eulàlia i la Mare de Déu de la Mercè són les dues patrones de Barcelona. Les festes de la primera patrona, Santa Eulàlia, se celebren a l’hivern amb un caire més tradicional, amb desfilades de gegants, capgrossos, cercaviles amb comparses, exposicions i ofrenes.

És des de l’any 1687 que el títol oficial de patrona de Barcelona va canviar a la Mare de Déu de la Mercè, gràcies al miracle d’alliberar la ciutat de la terrible plaga de llagostes. Aquesta celebració, en canvi, és una ocasió per a gaudir la cultura i l’art d’una manera més festiva, amb concerts, espectacles de focs, danses i esdeveniments culturals.

Per aquest canvi de patrona (malgrat que en l’actualitat ambdues es consideren sobiranes de la ciutat), diu la llegenda que Santa Eulàlia és la responsable de fer ploure cada any durant les Festes de la Mercè.

Les activitats de portes obertes, això sí, sempre són ben rebudes a qualsevol festivitat. Aquest diumenge 12 de febrer (en diferents horaris), més de 45 museus i entitats que habitualment són d’accés restringit obren de franc al públic. Et recomanem els següents espais als quals podràs arribar en TRAM de forma ràpida i segura:

  • Museu del Disseny: de 10 a 20 h (parada Glòries – línies T4, T5 i T6)
  • Museu de Ciències Naturals: de 10 a 20 h (parada Fòrum – línia T4)
  • Museu Can Framis: de 10 a 14 h (parada Ca l’Aranyó – línia T4)
  • Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes: de 10 a 17 h (parada Pius XII – línies T1, T2 i T3)
  • MUHBA Oliva Artés: d’11 a 15 h i de 16 a 18 h (parada Fluvià – línia T4)
  • Antiga Seu de l’Editorial Gustavo Gili: d’11 a 20 h (parada Francesc Macià – línies T1, T2 i T3)

Molt a prop de la parada Marina (línia T4), la Biblioteca Pública Arús obrirà al públic general el divendres 10 de febrer (de 10 a 14.30 h) el catàleg especialitzat en maçoneria, moviment obrer, anarquisme i el món de Sherlock Holmes. A banda de ser una de les primeres biblioteques públiques de la ciutat, com a curiositat, a l’entrada hi dona la benvinguda una rèplica de l’estàtua de la llibertat.

Pots consultar al web tots els museus i entitats que participen de les portes obertes per Santa Eulàlia.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.