Llums per fer brillar el Poblenou!

Quan s’amaga el sol, centenars de llums s’encenen per il·luminar el Poblenou. Es tracta del festival Llum BCN, conegut per la seva combinació única de llum, tecnologia i art, i considerat com un dels més importants d’Europa en aquest àmbit. Des de la seva creació atreu milers de visitants que gaudeixen de les instal·lacions artístiques urbanes (el 2022 van visitar l’espai 110.000 persones).

Enguany se celebrarà des del divendres 3 al diumenge 5 de febrer, a partir de l’ocàs i fins a les 23.30 hores (diumenge fins a les 23 hores). Aquesta edició se centrarà en el canvi climàtic i les energies renovables, per la qual cosa els projectes són autosuficients amb l’objectiu de reduir el malbaratament d’energia.

Les instal·lacions lumíniques són creades tant per estudiants d’escoles d’art com artistes de renom, per transformar l’espai urbà combinant la tecnologia amb elements artístics. Així, utilitzen elements de llums LED, neons, projectors, música i altres dispositius per viure una experiència única en diferents espais del barri, incloent-hi carrers, parcs i edificis emblemàtics, com ara l’Auditori o la Torre Glòries.

Per arribar al festival només cal baixar les diferents parades de la xarxa Trambesòs: des de l’Auditori | Teatre Nacional, fins a la parada Fluvià, on podràs gaudir de més de 40 instal·lacions, entre les quals destaquem:

  • Liberty and Light, de Chila Kumari Singh. Amb la col·laboració d’entitats d’economia social del Raval, l’artista britànica omplirà la façana del Museu Can Framis de figures inspirades en el Gernika (Museu Can Framis)
  • Another Moon, de Kimchi and Chips. Projecció d’una lluna artificial amb làsers de llum solar (parc del Centre del Poblenou)
  • Arborialis, d’Architects of air. Laberint de túnels amb elements sensorials i inflables (pl. Josep Antoni Coderch)
  • Monolith, d’Spy. Experiència immersiva amb un tòtem gegant que simula una pantalla de mòbil (ptge. Mediapro – av. Diagonal, 187-189)

Pots consultar totes les instal·lacions al web o bé descarregar l’app per a crear un itinerari personalitzat.

Llum BCN és una oportunitat per experimentar les darreres tendències en tecnologia i art, i experimentar amb obres d’art úniques en un entorn urbà!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *