Coneixes el programa educatiu TRAMeduca?

El programa TRAMeduca és una iniciativa educativa centrada en la idea que disposar d’un millor coneixement del transport públic, pot ajudar a promoure un ús més eficient i sostenible i, d’aquesta manera, afavorir les actituds responsables de les persones. Aquest programa, creat fa més de 15 anys, proporciona informació i recursos a escoles i els seus estudiants, a través d’activitats de franc relacionades amb el transport públic.

Els centres i les institucions educatives poden sol·licitar-les tant en modalitat presencial com interactiva, adaptades als diferents cicles escolars: educació infantil, primària i secundària (també s’ofereixen activitats per a sèniors, actualment no disponibles).

En les sessions presencials, una persona formada i experta en mobilitat sostenible dinamitza la sessió habitualment a l’aula. Això no obstant, també es faciliten materials didàctics, com ara guies educatives, presentacions i vídeos que ajuden el professorat a orientar amb antelació sobre els temes previstos.

En el cas de les activitats interactives (són les mateixes del format presencial, però digitalitzades a causa de la pandèmia) condueixen directament a diferents jocs interactius, per entendre d’una manera molt distreta el funcionament dels tramvies, com aconsegueixen l’energia per fer els desplaçaments, la història de TRAM o la importància del civisme, entre altres dades.

Durant el curs 2021-2022 han participat més de 4500 alumnes de 15 municipis diferents, en 220 activitats. Una de les més interessants i que enguany es té intenció de reactivar (va ser ajornada per les restriccions a causa de la Covid-19) és la visita guiada a les instal·lacions de TRAM, on els estudiants aprenen sobre la infraestructura, el funcionament o la seguretat del transport públic.

Així mateix, també es duen a terme sortides especials (i ben divertides), com ara la visita durant el torneig TRAM Barcelona Open, en el qual un jugador o una jugadora professional de tenis en cadira de rodes explica la importància i els valors de l’esport adaptat.

A través de TRAMeduca els estudiants poden adquirir coneixements i habilitats valuosos, que els ajudaran a ser ciutadans més conscients i compromesos amb la comunitat.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.