Col·laboració de TRAM amb el Casal dels Infants a Badalona

El Casal dels Infants és una organització sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida dels infants, joves i adolescents en risc d’exclusió, a través de programes educatius i socials. Va ser fundada l’any 1983 per un grup de veïns i veïnes del barri del Raval per promoure l’escolarització de nens i nenes en situació de vulnerabilitat.

L’àmbit d’actuació, actualment, és molt més ampli, enfocant-se també en els barris de Badalona, el Besòs, la Mina, Santa Coloma de Gramenet, Salt i el Marroc, on col·laboren amb associacions de Tànger i Casablanca.

Durant els 30 anys de dedicació han fet acompanyament a més de 40.000 persones, proporcionant els recursos necessaris per créixer i desenvolupar-se professionalment. Un dels principals programes oferts per Casal dels Infants és Adaptació Formativa, un espai de reforç acadèmic extraescolar (incloent-hi el període no lectiu de vacances) amb l’objectiu d’adaptar el ritme formatiu a cada cas, motivar els alumnes, i, en definitiva, reduir l’abandonament dels estudis. Des d’infants, fins a joves adolescents, proporcionen les habilitats i coneixements que necessiten per tenir èxit a l’escola i en el moment de la inserció laboral.

La tasca social i educativa a Badalona va començar l’any 2008, concretament als barris de Sant Roc i Llefià, donant suport a 1300 persones. TRAM, des del 2021, col·labora anualment aportant una donació econòmica (a la imatge, Xavier León, director gerent de TRAM i Raquel Ortega, directora de Comunicació i Col·laboracions Ciutadanes del Casal), enguany dirigida al Centre Socioeducatiu Sant Roc, que el darrer any va atendre a 65 adolescents en situacions de vulnerabilitat social. L’equip del centre (amb persones voluntàries) assisteix cada tarda els nois i noies per fer deures i activitats específiques de reforç escolar, dotar-los amb eines o recursos digitals que necessiten, així com assessorament i orientació per a prendre decisions sobre el seu itinerari formatiu.

El Casal, a banda de les donacions que rep de persones i entitats, també precisa material de puericultura com roba i joguines, llibres, material escolar, lúdic o musical, com ara instruments, per la qual cosa, tothom pot col·laborar aportant el seu granet de sorra.

La llarga història de servei a les comunitats més desfavorides li va merèixer la medalla d’honor de Barcelona l’any 2000, i la Creu de Sant Jordi l’any 2007.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *