Pedaleja al tramvia pel medi ambient!

Un dels reptes més habituals quan arriba un nou any és iniciar-se en l’esport o bé, practicar més exercici. Aquest objectiu ara segur que es podrà complir! El tramvia, a més de ser un transport públic sostenible i 100% accessible, es convertirà en un gimnàs especialitzat en ciclisme on els usuaris podran generar energia!

Serà un centre esportiu ben original. Els usuaris podran seure al seient on trobaran pedals per generar energia al tramvia i alhora cremaran calories. Aquesta activitat serà opcional, qui ho vulgui podrà fer exercici de camí (o tornada) a l’escola, a la feina, o qualsevol altre indret.

Es preveu la instal·lació de pedals durant el primer trimestre del 2023, de manera que tots els tramvies disposin d’aquesta opció el dia 5 de març, Dia Mundial de l’Eficiència Energètica. En aquesta jornada de celebració s’animarà a tots els usuaris i usuàries a participar i entrar en el rècord Guinness de generació d’energia al tramvia. La festa es complementarà amb altres activitats dirigides al tramvia, com ioga i aeròbic al TRAM, a càrrec d’una professional en aquests esports.

L’energia que es generi pedalant s’emmagatzemarà i s’utilitzarà per al seu reaprofitament. La potència de la pedalada s’adaptarà al nivell de cada persona, així en el primer nivell es generarà 0,11 kW/h i en el nivell màxim, s’arribarà a 0,40 kW/h. Només amb l’activitat diària d’una persona es produiran cada any uns 2.000 kW (actualment, en produeix més de 120.000 kW). Fins ara, el consum és 100% verd, produït també gràcies a l’energia generada durant les frenades.

El mes de gener es confirmaran al web i xarxes socials les línies que gaudiran dels primers pedals, així com l’horari de les activitats d’inauguració. Per evitar grans afluències, s’habilitarà un formulari per a reservar seient.

Et ve de gust pedalejar pel medi ambient? A nosaltres també! Malauradament, tot es tracta d’una broma de Sants Innocents. De moment, no es preveu instal·lar pedals d’energia, però no sabem què esdevindrà el futur!

Bon dia de Sants Innocents!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *