Una nadala de festa!

Les llars han muntat l’arbre, els carrers brillen amb llums de colors, les botigues són a vessar de neules i torrons, i TRAM ha compartit amb els usuaris la seva nadala. Les festes de Nadal ja són aquí!

Com cada any, la felicitació s’ha vinculat amb una causa solidària, escollida i proposada per tots els treballadors. En aquesta ocasió ha guanyat l’entitat Amics de la Gent Gran, proposta de David Garcia, operador del centre de control i voluntari actiu des de fa anys. Aquesta entitat té la finalitat de combatre la soledat no desitjada i l’aïllament de les persones grans, a través d’accions d’acompanyament emocional i socialització.

I quina millor manera per socialitzar que gaudint d’una festa ben original al tramvia? Enguany han participat 30 treballadors i treballadores i, per primer cop, també 15 persones grans que formen part de l’entitat. Un dels tramvies s’ha reconvertit en discoteca improvisada i tothom ha ballat al ritme de la música creada per Josep Xortó.

TRAM ha difós la nadala a través dels mitjans digitals, parades i tramvies, a més de col·laborar amb 10.000 euros per a l’entitat solidària. Aquesta donació permetrà finançar les activitats celebrades durant les festes, com sortides, trobades de voluntàries amb persones grans, així com els dinars de Nadal.

La soledat no és només sentir-se sol o sola, és també sentir que ja no s’identifica amb la societat actual, perquè es pateix una reducció de l’autonomia física o per la pèrdua d’interès a causa d’una jubilació, entre altres factors.

L’entitat Amics de la Gent Gran evita l’exclusió integrant-la en la societat i millorant el seu estat de salut emocional, per exemple, amb sortides per passejar o prendre un cafè, participant en tallers i activitats, o rebent trucades i visites de persones voluntàries, com les tertúlies en grup a domicili, que involucren la persona gran en converses estimulants.

Bones Festes!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *