Arriba l’AMBici, la bicicleta metropolitana compartida

Sabies que pots accedir al transport públic amb la teva bicicleta? Al tramvia disposes d’espais reservats, sempre que la capacitat ho permeti en aquell moment, tot evitant les hores puntes.

Moltes ciutats europees, de fet, prioritzen la mobilitat en transport públic i en bicicleta. És el cas d’Amsterdam, on els seus habitants (i també turistes) trien el tramvia i la bicicleta com els millors transports per desplaçar-se al voltant del centre de la ciutat. Amb gairebé un milió de bicicletes i 30.000 quilòmetres de carrils, el 60% l’utilitza diàriament per arribar a la feina i a l’escola.

L’àrea metropolitana de Barcelona no és una excepció en l’impuls a la mobilitat sostenible, i estrenarà a principis del 2023 el nou servei de bicicleta compartida, l’AMBici. En una primera fase s’instal·laran diverses estacions a Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Cornellà de Llobregat. Durant l’any, es desplegarà el servei fins a 12 municipis més, entre els quals hi ha Badalona, Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern. En total, els usuaris comptaran amb 2.600 bicicletes elèctriques repartides en 236 estacions.

Amb aquest mitjà de transport eficient s’ofereix una alternativa nova per moure’s entre municipis (i alhora practicar exercici) i també, combinar l’ús de la bicicleta amb el tramvia o un altre transport públic. Algunes estacions estaran situades en punts clau de TRAM per facilitar la mobilitat:

  • parada Campus Diagonal-Besòs (línia T4)
  • parada Zona Universitària (línies T1, T2 i T3)
  • parada Gorg (línia T5)

L’alta del servei i la reserva de vehicles, de la mateixa manera que Bicing, es farà a través del web i de l’app. Per engrescar els usuaris i fomentar l’ús habitual de les bicicletes, l’abonament anual tindrà un import promocional de 25 euros, amb la possibilitat d’adquirir l’abonament metropolità integrat amb Bicing. Els primers 30 minuts d’ús seran de franc, i a partir de la primera mitja hora, el cost serà de 50 cèntims cada 30 minuts.

Així, fer exercici i desplaçar-se per l’àrea metropolitana serà una nova aventura! Imagines viatjar en tramvia fins a Cornellà de Llobregat o Sant Joan Despí i agafar la bicicleta per descobrir d’una manera activa i divertida el Parc Agrari del Baix Llobregat?

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.