Passejades de baixa intensitat per Collserola

La meitat de la reserva de biodiversitat és formada per muntanyes. És l’hàbitat del 15% de la població mundial, i, a més a més, les muntanyes són també les encarregades d’abastir d’aigua dolça a una gran part de la població.

El parc natural de la Serra de Collserola és el conjunt muntanyenc que envolta, amb 8.000 hectàrees, la ciutat de Barcelona i alguns municipis de l’àrea metropolitana, com ara Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern o Sant Feliu de Llobregat. Gràcies a la situació geogràfica perfecta, és molt fàcil fer petites excursions des de diversos indrets. Fins i tot, és possible arribar en TRAM, evitant l’ús de transport privat i, per tant, reduint al màxim l’emissió de gasos nocius i la contaminació ambiental.

Aquesta setmana es commemora el Dia Internacional de les Muntanyes i ho celebrem recomanant 5 itineraris circulars de senderisme de baixa intensitat, adients a qualsevol forma física i ideals per descobrir o redescobrir aquest pulmó verd:

  • Zona Sant Pere Màrtir (parades Zona Universitària i Can Clota – línies T1, T2 i T3). Travessant el Parc de Cervantes o l’avinguda Jacint Esteva Fontanet, arribaràs, seguint les indicacions, fins a la plaça de Mireia, als peus de Collserola. Aquest punt marca l’inici de les rutes a l’edificació Can Fatjó i el turó de l’Espinagosa (2.15 h), al poblat ibèric de Sant Pere Màrtir i el Passeig de les Aigües (1.30 h), i a les Fonts de la Vall de Sant Just (45 minuts).
  • Zona La Salut de Sant Feliu (parada Sant Feliu | Consell Comarcal – línia T3). Des de la zona d’esbarjo de la Salut (al final de la Riera de la Salut) s’inicien la passejada a la Torre del Bisbe (2.15 h) i la passejada per la Torrentera (20 minuts), indicada per a practicar exercici diàriament o embadalir-se amb les  pinedes de pi blanc i els camps de conreu.

Al web de la Serra de Collserola trobaràs tots els itineraris de senderisme recomanats per nivells d’intensitat baixa, mitjana i alta. Abans de començar l’excursió, però, comprova la previsió meteorològica i no oblidis portar robar d’abric i aigua per hidratar-te durant el camí.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.