Descobreix els detalls del mural de Sant Martí de Provençals!

Saps quina diferència hi ha entre la parada de Sant Martí de Provençals de fa un any i la d’avui? Tant si saps la diferència com si no, et recomanem observar-la in situ: un mural artístic de 800 m2!

Es tracta de la cinquena intervenció d’Art al TRAM, creada per l’artista Elisa Capdevila durant un mes sencer, en col·laboració amb la productora d’art urbà Rebobinart. Però el mural es va iniciar fa més temps, quan TRAM va convidar els usuaris i les usuàries a participar explicant experiències que haguessin viscut en el tramvia, el punt d’origen d’aquest mural. El destí d’aquesta convocatòria és l’homenatge que ja s’ha fet real: un mural amb escenes quotidianes que podrien ser protagonitzades per qualsevol persona usuària de TRAM.Llegir un llibre, passejar els animals de companyia, trucar per telèfon, anar en bicicleta… Són situacions representades per personatges de fins a 3 metres d’alçada que posen en comú la diversitat existent en la forma de vestir, ètnia o l’edat, entre altres característiques.

Ara, cada vegada que el tramvia s’atura a la parada de Sant Martí de Provençals (línies T5 i T6) o les persones esperen a l’andana, veuen un espai original, divertit i amigable que l’engresca a esbrinar tots els objectes i detalls pintats.

Des del 2020 s’ha donat vida a altres espais:

Mur0ne – parada Cornellà Centre (línies T1 i T2). La primera intervenció artística va ser obra de l’artista MurOne (Iker Muro). Més que un mural artístic, és una experiència immersiva, ja que són 1.635 m2 de formes i colors vius que s’entrellacen amb rostres humans per a crear una sensació de moviment.

Amaia Arrazola – parada Besòs (línies T5 i T6). L’any 2021 es va donar color als 630 m2 de les parets. En aquesta ocasió, una andana homenatja la ciutat amb personatges relacionats amb la igualtat, inclusió i la sostenibilitat, i l’altra andana dona protagonisme a les espècies d’ocells locals.

Javirroyo – Museu del Disseny. Aquest mural efímer es va crear amb motiu de l’exposició Banksy. The art of protest, i com a qualsevol obra temporal, es va retirar amb el final de l’exposició.

Perrine Honoré – Oficines de TRAM. L’artista francesa va crear a les oficines de Barcelona una interpretació personal d’un viatge en tramvia a través de l’Àrea Metropolitana.

Per molts anys d’Art al TRAM!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *