Activitats pel Dia Mundial de la Infància

Els infants són el present i el futur del planeta. Vetllar pels seus drets és de vital importància, però encara hi ha molts nens i nenes que es troben en situació de vulnerabilitat. Segons UNICEF, a Catalunya 1 de cada 4 famílies amb fills viu en constant risc de pobresa, el que provoca, en molts casos, l’abandonament prematur dels estudis (actualment se situa en un 15%). Al món, pateixen pobresa més de 350.000 infants.

Per aquest motiu, el 20 de novembre de 1989 es va celebrar la Convenció sobre els Drets del Nen, un acord internacional que responsabilitza els països a treballar pels drets de la infància i a promoure el seu benestar. Una de les iniciatives és la creació dels Consells d’Infants, que han engegat la majoria d’Ajuntaments, com ara el de Sant Feliu de Llobregat. Es tracta d’un grup de nens i nenes d’entre 10 i 12 anys que ajuda a detectar les necessitats dels infants, col·laborant activament aportant propostes o suggeriments sobre la manera com veuen i viuen la ciutat, aspectes que de vegades passen inadvertits pels adults.

El 20 de novembre també és el Dia Mundial de la Infància, una jornada de vessant lúdica a través d’activitats socials i culturals. Ajuntaments, centres cívics i altres entitats organitzen aquest diumenge activitats on els nens i nenes, amb les seves famílies, són els protagonistes:

  • Trambesòs (parada Gorg – línia T5)
    Al Parc de Nova Lloreda de Badalona, la Festa dels Drets dels Infants comptarà amb jocs, tallers, actuacions musicals, de pallassos i circ, i una exposició d’art (d’11 a 14 hores).
  • Trambaix (parada Bon Viatge – línies T1 i T2)
    A la plaça del Consell d’Infants de Sant Joan Despí, a banda de tallers, jocs i espectacles, la festa començarà amb un esmorzar saludable (a partir de les 10.30 h).

TRAM col·labora, com a part del pla de responsabilitat social empresarial, amb entitats que treballen pels drets dels infants. Durant l’any 2022 ha donat suport a l’organització Soñar Despierto, contribuint amb el transport de 12 joves extutelats que participen en les colònies d’estiu; ha patrocinat un dels premis de la XXIII edició d’Exporecerca Jove, i ha col·laborat amb UNICEF pels infants afectats pel conflicte d’Ucraïna.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.