Cicle Gaudí per gaudir del cinema en català!

El Cicle Gaudí és una xarxa estable de cinema que promou pel·lícules de parla catalana o produïdes a Catalunya, en les poblacions sense sales de cinema o amb una oferta reduïda de projeccions catalanes. L’Acadèmia del Cinema Català és l’encarregada, des de l’any 2016, de celebrar aquest esdeveniment. El primer any van participar-hi 12 sales de Barcelona, però en l’actualitat ja s’ha expandit a més de cent sales de Girona, Tarragona, Lleida i, fins i tot, Madrid, Andorra o Catalunya Nord.

L’objectiu és apropar a la ciutadania 10 films catalans a un preu molt competitiu. En anteriors edicions s’han projectat títols de renom com Barcelona nit d’estiu, Adú, Un monstre em ve a veure o Estiu 1993. Enguany, els films del cicle de tardor són Toscana, Alcarràs i La Voluntària, totes en versió original en català.

Durant el mes d’octubre es projectarà Toscana, dirigida per Pau Durà i protagonitzada per Edu Soto i Malena Alterio. Es tracta d’una comèdia sobre les desventures d’un home que, després de patir un accident de cotxe, és segrestat en un restaurant molt peculiar:

  • Ateneu Adrianenc (parada Encants de Sant Adrià – línia T5): dijous 13 d’octubre a les 19.30 h.
  • Teatre Casino l’Aliança del Poblenou (parada Pere IV – línia T4): dijous 20 d’octubre a les 18.30 h.
  • Auditori Mercè Rodoreda (parada Bon Viatge – línies T1 i T2): dijous 20 d’octubre a les 20 h.
  • Teatre Margarida Xirgu  (a uns minuts a peu des de la parada Gorg – línia T5): dimecres 26 d’octubre a les 20 h.

El mes de novembre serà el torn de la pel·lícula Alcarràs, dirigida per Carla Simón, guanyadora de l’Os d’or del Festival Internacional de Berlín i candidata a l’Oscar a millor film en llengua no anglesa (Ateneu Adrianenc el 10/11 a les 19.30 h; Aliança del Poblenou el 24/11 a les 18.30 h; Auditori Mercè Rodoreda el 24/11 a les 20 h; i       Teatre Margarida Xirgu el 30/11 a les 20 h).

Totes les entrades es poden adquirir online al web o en taquilla al preu general de 4,5 € (3 € reduïda). Cada entitat ofereix també els seus descomptes per formar part d’alguns col·lectius.

Les pel·lícules que participen en el Cicle Gaudí també seran candidates als Premis Gaudí de cinema, celebrats el pròxim mes de gener. Que guanyi la millor!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *