10 anys d’art mural amb Rebobinart!

Sabries dir quina mena d’art “penja” d’una paret, però no està ubicada a dins de cap museu? És l’art mural urbà, una de les formes d’art més modernes que transforma els espais en desús, habitualment murs o façanes d’edificis, en peces artístiques.

Rebobinart és l’entitat més reconeguda en aquesta forma d’expressió. Des del 2012 ha dinamitzat els barris donant més vida i més valor als espais públics. Són iniciatives com Murals d’autor (peces creades a demanda de les organitzacions) Murals comunitaris (de temàtica lliure en col·laboració amb l’artista o la ciutadania) o Womart (obres creades per dones), entre altres.

Aquest mes es commemoren 10 anys de tasca social omplint de color l’antiga presó La Model. Diversos artistes han pintat els murs del carrer Provença i Rosselló que envolten el recinte, són el Pep Walls, la Gemma Fontanals, Ekosaurio o Kenor, qui també ha participat en la creació de murals urbans al carrer Pere IV, al Poblenou (parada Espronceda – línies T5 i T6).

A l’interior, l’exposició “Les parets no es pinten soles. 10 anys de Rebobinart” il·lustra els reptes i polèmiques a les quals s’enfronta l’art urbà (entrada lliure fins al 4 de novembre) i el dijous, 27 d’octubre, Amaia Arrazola i Elisa Capdevila, artistes vinculades amb la iniciativa Art al TRAM, participaran en la taula rodona “Es pot viure de l’art urbà?”.

Art al TRAM revitalitza espais de pas per convertir-los en entorns més alegres i amigables. Fins al moment, s’han reconvertit 4 espais. Els dos primers van ser les parets de les parades soterrades de Cornellà Centre i Besòs, pintades per Iker Muro (Mur0ne) i Amaia Arrazola, respectivament. L’artista Javi Royo va col·laborar en un mural efímer de l’exposició “Banksy. The art of protest” al Museu del Disseny, i Perrine Honoré, va deixar la seva empremta en un mural abstracte a les oficines de TRAM. Metres i més metres de llum i color!

Aviat la parada Sant Martí de Provençals (línies T5 i T6) també vestirà de gala. L’artista Elisa Capdevila serà l’encarregada d’homenatjar els usuaris del transport públic. De fet, són els mateixos usuaris els que han explicat anècdotes i històries per formar part d’aquest mural. Una peça d’art que té molt a dir!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.