Ronda verda de cicloturisme al Parc Fluvial del Besòs

El Parc Fluvial del Besòs té, al seu pas per Sant Adrià del Besòs, una extensió de 9 quilòmetres per a divertir-se amb qualsevol activitat: fer running, passejar, descansar, jugar a pilota, albirar la fauna i la flora o muntar en bicicleta.

Hi ha espai per a totes les aficions, ja que el parc es divideix en 3 zones diferenciades:

  • Humida: zona de prat des de Montcada i Reixac i fins a Santa Coloma de Gramenet, perfecta per fotografiar ocells.
  • Desembocadura: es tracta d’una zona restringida al públic que comprèn els últims metres del riu. En aquest espai s’ha donat prioritat a l’entorn per a crear un hàbitat favorable a noves espècies d’ocell. Es troba en la ruta d’aus migratòries, ja que se segueix la línia de costa i aquest espai ofereix repòs o alimentació. Malgrat que no es pugui visitar, sí que es pot contemplar des dels miradors del Parc del Litoral, el Parc de la Pau i el Pont de Maristany.
  • Zona d’ús públic: condicionada amb gespa, s’accedeix baixant per les rampes accessibles o escales des de la parada Estació de Sant Adrià (línies T4 i T6) o Sant Joan Baptista (línia T5). 

A un lateral de l’àrea d’esbarjo hi ha un carril asfaltat. És la ronda verda per a bicicletes, un circuit de doble sentit de 72 quilòmetres senyalitzat en color verd. La ronda verda travessa Barcelona i els municipis veïns per la serralada (nord) i pel front marítim (sud). Així, des de Badalona, Sant Adrià de Besòs o Santa Coloma de Gramenet es pot arribar fàcilment en bicicleta a Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat o Montcada i Reixac. 

El tram del parc fluvial connecta directament el Parc de Collserola des de Santa Coloma fins a la línia de costa de Sant Adrià. És un recorregut de només 5 quilòmetres de dificultat baixa, adaptat a tots els nivells, siguin adults o infants. Durant la travessa es pot contemplar l’origen del Rec Comtal, el sistema de recollida d’aigües superficials del Besòs, que permetia abastar d’aigua la població de Barcelona i regar les terres agrícoles del voltant.

La ronda verda no té cap inici ni final, per endinsar-se des de la zona sud s’haurà de baixar a la parada La Catalana (línia T5) o Port Fòrum (línies T4 i T6), i per accedir des de la zona nord, a les parades Sant Joan Baptista (T5) o Estació de Sant Adrià (T4 i T6).

No oblidis dur aigua per hidratar-te durant les sortides!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.