Animals de companyia, companys de vida!

Hi ha moltes raons per gaudir de la companyia d’un animal. Bé perquè s’ha decidit donar una llar a un animal abandonat, bé perquè alguna persona coneguda ja no es pot fer càrrec, o fins i tot, perquè els infants demanen amb insistència una bestiola.

Sigui com sigui, la realitat és que un animal requereix certes atencions, però a canvi, les virtuts són innumerables: fan companyia, donen molt d’afecte, i, en el cas de tenir un gos, et compromet a fer exercici regularment, encara que només es tracti de passejar per atendre les necessitats diàries. I és que el vincle pot ser tan fort que acaba per convertir-se en un membre més de la família. Una raó de pes per aquelles persones, especialment persones grans, que pateixen de soledat no desitjada o que es troben en risc d’aïllament social. Això es dona quan la xarxa familiar i d’amistats és reduïda o està lluny, no es compta amb prou persones amb les quals parlar, o en definitiva, es troba a faltar la companyia dels altres.

Tenim Companyia és una campanya que ha engegat l’Ajuntament de Barcelona, dins de l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030. Aquesta estratègia té l’objectiu de promoure relacions socials de qualitat, sòlides i duradores, i vetllar pel benestar de totes les persones, amb iniciatives com Vincles, que posa en contacte les persones grans mitjançant la tecnologia, Viure i Conviure, que allotja persones joves estudiants en habitatges de persones grans, o Activa’t als parcs, que promou l’exercici físic als jardins.

A través de vídeos testimonials, Tenim Companyia mostra la situació que viuen les famílies monoparentals i de quina manera tenir cura d’un animal els hi ha canviat la vida. L’Eulàlia, durant la seva etapa professional, compartia la seva llar amb gats d’acollida. Ho feia de manera puntual, ja que no disposava de tant temps lliure com voldria. Un cop jubilada els acull freqüentment, i fins i tot, ara s’atreveix a acollir també gossos. Plegats formen una gran família!

Són animals que arriben (i viuen) al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (Ctra. de l’Arrabassada, 250) i que necessiten una llar d’adopció, acolliment o voluntariat. La campanya no només anima a les persones en situació de soledat a compartir l’habitatge amb un gos o un gat, sinó que també contempla com una bona opció fer un voluntariat al centre per estar en contacte amb els animals, com el cas del Jordi, que surt a passejar els gossos i es relaciona amb altres persones i les seves mascotes.

Per adoptar, acollir o fer un voluntariat, cal contactar amb el CAACB a adopcionscaaacb@bcn.cat o al telèfon 93 413 21 99.

Els animals de companyia, companys de vida!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.