Exposicions temporals del Museu Picasso

Els Quatre Gats era una cerveseria bohèmia molt freqüentada per artistes del modernisme. Situada als baixos d’un edifici construït per Puig i Cadafalch al carrer Montsió, va ser regentada per Pere Romeu, un antic cambrer del popular cabaret Le Chat Noir de París.

Malgrat que només va obrir durant 6 anys, va ser el punt de trobada referent dels artistes de l’època: Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Enric Granados, la pintora Lluïsa Vidal o Pablo Picasso, qui va exhibir en aquell espai els seus dibuixos.

Més d’un segle després, Picasso continua exhibint els seus dibuixos a Barcelona, però ho fa al Museu Picasso, inaugurat l’any 1963 (carrer de Montcada, 15-23). Aquest és un dels sis museus que formen part de la col·laboració de TRAM amb Articket (el MACBA, el CCCB, la Fundació Joan Miró, el Museu Picasso, el MNAC i la Fundació Antoni Tàpies) amb l’objectiu de facilitar la difusió de les exposicions i promoure l’oferta cultural expositiva dels centres museístics de la ciutat.

Actualment, s’han programat 3 exposicions relacionades amb l’obra i el seu entorn, es tracta d’un viatge pels inicis, la seva part més personal i el descobriment dels gravats, les peces més desconegudes de l’obra completa:

Picasso Projecte Blau (fins al 4 de setembre)

L’etapa blava de Picasso (1901-1904) reflecteix la tristesa per la mort del seu amic Carlos Casagemas. Les obres es caracteritzen per un estil monocromàtic en tons blaus, amb algunes pinzellades en colors verds o marrons. Les peces més conegudes són Natura morta o la sèrie vinculada a la figura d’una persona cega (La vida, L’àpat del cec i El cec).

Picasso – Clergue (fins al 20 d’octubre)

Lucien Clergue va ser un fotògraf molt amic de Picasso. Les 240 imatges que conformen l’exhibició mostren la vida quotidiana de l’artista quan tots dos vivien al sud de França: banyant-se a la platja, ballant flamenc o conversant tranquil·lament amb la seva dona Jacqueline Roque en sabatilles i bata.

Brigitte Baer. Picasso i els gravats (fins al 20 d’octubre)

Experta en l’obra, la seva tasca ha estat sempre relacionada amb la catalogació dels gravats de l’artista, ajudant a comprendre les diferents tècniques utilitzades. 12600 fotografies, fitxes mecanografiades, 35 manuscrits i 11 publicacions amb anotacions, són el viatge i llegat final del fons documental de gravats.

El Museu obre de dimarts a diumenge de 10 a 20 h, amb accés de franc el primer diumenge de cada mes i els dijous a la tarda a partir de les 17 h. L’entrada general té un import de 12 €, que permet accedir a la col·lecció permanent i les exposicions temporals, o bé, 6,5 € per visitar només a les exposicions temporals.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.