Ben orgullosa Barcelona!

Barcelona és pionera en la defensa de la diversitat sexual i de gènere, ja que és una de les primeres ciutats a manifestar-se pels drets LGTBI, l’any 1977. Quaranta-cinc anys més tard, ho continua fent, ara això sí, amb un caràcter reivindicatiu, però també festiu.

Orgullosa Barcelona se celebra durant tot el mes en diferents espais, com centres cívics, biblioteques i museus, i és un esdeveniment que complementa el Pride, la manifestació de l’orgull LGTBI que se celebra el 25 de juny a l’Av. Maria Cristina, amb concerts d’Aqua, Javiera Mena o WRS (participant de Romania a Eurovisió 2022), entre d’altres.

Et recomanem les següents activitats de franc de l’Orgullosa, a les quals, a la majoria podràs arribar en Tram (consulta el programa complet al web):

  • Dijous, 9 de juny a les 19 h. Col·loqui interactiu sobre realitats trans i LGBTIQ+, al CC Sant Martí (parada Sant Martí de Provençals – línies T5 i T6).
  • Divendres, 10 de juny a les 19 h. Jornada de l’Orgull LGTBI, a la plaça del Sol de Baix (parada Maria Cristina – línies T1, T2 i T3).
  • De dissabte 11 de juny al 2 de juliol, a les 11.30 h. Visita guiada Mirades insubmises, al MNAC.
  • Dissabte, 18 de juny a les 11.30 h. Taula rodona El col·lectiu LGTBI i la cultura popular avui, al c. Bilbao 212 (parada Can Jaumandreu – línies T5 i T6) i a les 19 h, espectacle Laila Tafur i Alba Rihe, al CC La Caldera (parada Maria Cristina – línies T1, T2 i T3).
  • Diumenge, 18 de juny a les 12.30 h. Visita guiada a l’exposició Una mirada LGTBI+ a Planeta Vida, al Museu de Ciències Naturals de Barcelona (parada Fòrum – línia T4).
  • Dimecres, 29 de juny a les 21 h. Espectacle Flamenco Queer, al Museu Picasso.
  • Dissabte, 9 de juliol a les 11.30. Visita-taller Appartenant à l’amour, i a les 17.30 h. Taller familiar ‘De carn i ossos, al Museu Fundació Joan Miró.

Així, enguany la ciutat es vesteix amb els colors LGTBI per convertir-se en referent de la lluita contra l’homofòbia i en estàndard de la diversitat sexual i de gènere. Quin orgull!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.