Els millors podcasts per escoltar al Tram

La ràdio va emetre per primera vegada l’any 1906 als Estats Units. La seva creació va ser gràcies a l’aportació de diversos inventors, especialment, la bobina d’inducció de Tesla, que permetia transmetre sense la necessitat de cables, i l’aparell radiofònic, de Marconi.

Més de 100 anys després, la ràdio continua gaudint de molta audiència i conviu amb un format similar en línia, són els podcasts, arxius d’àudio creats per les mateixes emissores i per persones especialitzades en algun tema. Tant la ràdio com els podcasts són perfectes per escoltar mentre es fa una altra activitat: exercici, cuinar i fins i tot, en els trajectes en Tram. Aquest diumenge se celebra el Dia Mundial de la Ràdio i et recomanem diversos canals de podcasts que t’acompanyaran en tot moment:

  • 48H Open House, Barcelona. Narracions dels edificis participants del festival d’arquitectura, com la Torre Jujol, Can Negre, els Pavellons Güell o les cotxeres de TRAM.
  • Connectat amb la Vida, Sant Joan Despí. Programa radiofònic presentat per gent gran i dirigit a aquest col·lectiu interessat en la història de la ciutat, la música, els viatges i la salut.
  • El Cafè de la Queta, Mollet. Recull de cançons i tradicions catalanes.
  • El Mirall, Sant Feliu de Llobregat. Magazin matinal d’entrevistes i d’actualitat de la ciutat.
  • Història de Sant Just Desvern, Episodis dels trets històrics de la ciutat: els ibers, el transport i la primera dona santjustenca.
  • Jazz Club de Nit, Sant Vicenç dels Horts. Recomanacions d’artistes i grups del jazz nacional i internacional.
  • Nous Escenaris, Badalona. Actualitat musical, esdeveniments, concerts i propostes de les bandes inscrites al concurs de músics emergents de Badalona.
  • Paraula d’Arxiu, Arxiu Municipal de Barcelona. Petits programes sobre la memòria històrica de la ciutat, centrades sempre en un document que és el protagonista.
  • Ràdio Web MACBA, Creat l’any 2006, és el primer projecte radiofònic que engega una institució artística. En aquest espai hi ha entrevistes, lectures, assajos i materials complementaris com documents o textos.
  • Trenquem els mites de l’emprenedoria, Barcelona. Tens una idea de negoci i voldries dur-la a la pràctica? Aquest programa explica pas per pas com tenir èxit en l’emprenedoria.

Tant si viatges en Tram com si no, pots escoltar-los en qualsevol moment del dia: accedeix a tots els continguts des de l’ordinador o descarregant l’app al teu mòbil.

Per molts anys, ràdio!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.