Si repares un objecte, és millor que nou!

Quan s’espatlla la cremallera d’uns pantalons o d’una bossa és més sostenible amb el medi ambient arreglar-la (o substituir-la) que comprar una peça de roba nova. El mateix succeeix amb una aixeta que degoteja, quan s’arregla en comptes de comprar una nova, es continua gaudint del mateix producte, es redueixen els residus, i a més a més, la inversió econòmica que es fa és molt menor, fins i tot, de franc.

Millor que Nou, 100% Vell és una iniciativa impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, és un centre d’intercanvi d’objectes (obert de dilluns a divendres, de 17 a 20 h, i els dissabtes, de 10.30 a 14 h) que també ofereix activitats de reparació i assessorament gratuïts als ciutadans. L’objectiu és procurar que els objectes no es llencin fins que realment hagin esgotat la seva vida útil, fomentant així les 4R de la generació de residus: reduir (adquirint menys objectes), reparar (gaudint novament de totes les característiques de l’objecte), reutilitzar (donant una segona oportunitat) i reciclar (quan ja no és possible reparar ni reutilitzar).

Les activitats de reparació i restauració són sessions d’unes 2 hores de durada, gratuïtes i amb inscripció prèvia al web (algunes ja amb aforament complet). Durant aquest mes s’imparteixen més de 15 tallers i xerrades al centre Millor que Nou (carrer Sepúlveda, 47):

  • Dissabte 12 a les 11 h: Taller d’ambientadors naturals
  • Dimecres 16, a les 17.30 h: Taller de manteniment del hardware del portàtil
  • Dilluns 21, a les 17.30 h: Xerrada “Aprofitem restes de pa, coques i galetes”
  • Dissabte 26, a les 13.30 h: Taller Fem bijuteria amb pneumàtics

També pots aprendre a arreglar objectes espatllats o personalitzar-los en les sessions obertes de bicicletes, bricolatge, fusteria, informàtica i aparells electrònics i tèxtil, en les quals t’assessorarà una persona especialitzada (consulta tots els horaris al web).

Si cal reparar algun objecte de manera urgent, o t’has perdut algun taller, pots consultar els videotutorials de reparació: manteniment de la bicicleta, descalcificar la planxa, arreglar la punxada d’un pneumàtic o tractar els corcs dels mobles.

Reparat, millor que nou!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.