Activitats sostenibles pel Dia de l’Educació Ambiental

Demà és el Dia Mundial de l’Educació Ambiental, una jornada de coneixement entre els humans i la natura. L’objectiu és conscienciar de la necessitat d’adoptar actituds sostenibles i que tinguin cura del medi ambient, donant solucions als problemes actuals i prevenint els que puguin succeir en un futur. Així, s’evitarà malmetre l’entorn i aquest continuarà aportant tots els recursos naturals dels quals la població gaudeix.

L’educació ambiental és un concepte que combina un procés d’aprenentatge (tenir informació i saber com fer front al canvi climàtic), una disciplina acadèmica (investigar com ens afecta el canvi climàtic i com revertir-lo) i un corrent de pensament o manera de viure (amb accions que redueixin l’impacte mediambiental).

Així, durant els mesos de gener i febrer, diversos centres cívics i equipaments duen a terme diverses activitats centrades a promoure i aprendre més sobre la sostenibilitat i el medi ambient:

Centre Cívic Can Deu (parada Numància – línies T1, T2 i T3)

  • Exposició Som Natura (de l’1 al 28 de febrer) i Terra Barcelona (del 4 al 28 febrer).
  • Xerrada I tu, com consumeixes?, dimecres 26 de gener, a les 18 h (inscripció prèvia al web).

La Fàbrica del Sol (parada Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4)

  • Taller Pròxima parada: compost, dijous 27 de gener (a les 11 h) i divendres 28 de gener (a les 17 h).

BiciHub (parada Marina – línia T4)

  • Xerrada sobre prevenció de residus, dimecres 26 de gener a les 17.30 h.

A la Fàbrica del Sol també pots visitar l’exposició Una mirada (o dues) a la realitat de la crisi climàtica, que dona a conèixer la realitat de l’emergència climàtica a Barcelona d’una manera divertida mitjançant cartells il·lustrats. El visitant pot seguir el traçat del mapa de la ciutat per descobrir com impactarà el canvi climàtic si no s’atura abans. Per exemple, disminuirà la disponibilitat d’aigua potable, es perdran espècies vulnerables i augmentaran els incendis i les onades de calor. La visita és lliure (amb audioguia inclosa) o guiada, tots els dimecres i els dijous a la tarda (cal inscripció prèvia al web).

I tu, quines accions i activitats sostenibles fas per reduir la petjada ecològica?

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.