Reciclar correctament té premi!

El medi ambient és el principal beneficiat quan tothom, organitzacions i ciutadania, tenen cura de l’entorn natural. Comprar a l’engròs amb envasos de vidre, cuinar receptes de reaprofitament (crema de verdures, conserves, púding…) i un correcte reciclatge redueix l’impacte mediambiental.

I a més a més, la butxaca també ho notarà. La targeta d’usuari de Punts verds permet reciclar obtenint un descompte en la taxa metropolitana de tractament de residus, la qual habitualment es fa pagament en el rebut de l’aigua.

Els Punts verds són espais habilitats per recollir tots aquells residus que no es poden dipositar als contenidors, com cables, cartutxos de tinta, oli de cuina, galledes de plàstic o piles. Com més vegades es visiten aquests punts, més bonificació s’obté (fins a un màxim del 14% de la quota). És gratuïta i només cal omplir el formulari de sol·licitud al web.

Pots consultar tots els punts de recollida, tant fixos com mòbils, així com les deixalleries en el plànol del web. Malgrat que les deixalleries es troben allunyades dels nuclis urbans, TRAM arriba als següents Punts verds fixos:

  • Badalona: al carrer Guifré, 680 (parada Sant Roc – línia T5)
  • Cornellà de Llobregat: al carrer Menéndez Pelayo amb Mossèn Jacint Verdaguer (parada Les Aigües – línies T1 i T2) i al carrer dels Catalans, 70 (parada El Pedró – línies T1 i T2)
  • Barceloneta: al pg. de Salvat Papasseit, 3 (parada Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4)
  • Clot: al parc del Clot (parada Ca l’Aranyó – línia T4)
  • Fort Pienc: al carrer Alí Bei amb Sicília (parada Marina – línia T4)
  • Fòrum: a l’av. del Litoral, 115 (parada Fòrum – línia T4)
  • Sant Martí: al carrer Andrade, 154 (parada Sant Martí de Provençals – línies T5 i T6)

De vegades, però, és complicat identificar els diferents residus, però l’eina cercador de residus ho fa molt més fàcil. Per exemple, els aerosols i esprais no s’han de dipositar al contenidor groc dels envasos, sinó que s’han de portar a un Punt verd que tractarà el principi actiu si encara no s’ha esgotat, o es reciclarà si l’envàs és buit.

Així, reciclant correctament, el medi ambient i la nostra economia ho agrairà!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.