Passejades brillants per festes de Nadal

Es diu que per trobar el nord només cal orientar-se trobant al cel l’estel polar. Està situat en la constel·lació de l’Óssa Menor, la més pròxima al pol nord. Però si és Nadal, probablement és més fàcil (i divertit) orientar-se seguint la il·luminació dels carrers engalanats.

Així doncs, només cal aixecar la vista i gaudir de les llums enceses i ben brillants instal·lades a 400 trams de Barcelona, més de 100 quilòmetres en total. Són bombetes i tires de llums LED, més sostenibles amb el medi ambient, gràcies a un consum reduït (fins a un 85% menys) i una durada superior respecte de les bombetes tradicionals. Molt diferent de l’any 1957, quan es va il·luminar el primer carrer de la ciutat, Petritxol, i va seguir la iniciativa l’any següent la Rambla, el carrer Pelai i el Portal de l’Àngel.

Enguany, s’inauguren nous espais com la ronda de Sant Pere i s’han dissenyat noves instal·lacions reutilitzables pels pròxims anys a la plaça Catalunya, la Gran Via i el carrer Aragó. Un dels dissenys més espectaculars i que recomanem visitar és la pèrgola de llums que bateguen a la plaça Catalunya. Però també són espectaculars el passeig de Gràcia (on trobaràs a la confluència amb la Gran Via un rètol amb la paraula “Barcelona” que homenatja la tipografia de la botiga Vinçon) i el Port, amb una instal·lació d’una bola gegant transitable i ha convertit el Moll de la Fusta en un passeig de llum i color.

Si vols veure els carrers engalanats ben a prop de TRAM, et portem als següents:

  • Sant Martí (Barcelona): Rambla del Poblenou, Rambla Prim, Rambla Guipúscoa, Eix comercial dels Encants Nous, el mercat del Clot i el mercat del Port Pienc.
  • Les Corts (Barcelona): carrer del Capità Arenas, carrer de Joan Güell, mercat de Galvany i mercat de les Corts.
  • Badalona: passeig de la Salut.
  • Sant Feliu: plaça de la Vila.
  • Sant Just Desvern: parc de Joan Maragall.
  • Sant Joan Despí: plaça de l’Ermita.

Totes les instal·lacions es poden gaudir de diumenge a dijous de 17.30 h a 23.00 h, i el divendres i dissabte de 17.30 h a 24 h (el 31 de desembre i el 5 gener l’horari serà de 17.30 h a 2.00 h).

Bon Nadal!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.