Una exposició de foto: World Press Photo al CCCB

El World Press Photo se celebra cada any des del 1955 amb les millors peces de fotoperiodisme, un gènere híbrid entre el periodisme i la fotografia que té l’objectiu d’explicar històries a través de les imatges.

L’exposició, curiosament, sempre s’estrena a Amsterdam durant el mes d’abril. A continuació, fa una gira per més de 50 països, aterrant a Barcelona cap a finals d’any. Després, viatjarà per Indonèsia, els Països Baixos i Alemanya, on finalitza el seu viatge.

Totes les peces guanyadores són escollides per la qualitat i per la capacitat d’oferir diferents perspectives en temes d’actualitat: la natura i el canvi climàtic, els enfrontaments, la salut, etc.

Enguany han participat més de 70.000 imatges facilitades per 4.315 fotògrafs de 28 nacionalitats diferents. El guardó World Press Photo de l’any se l’ha endut “The First Embrace” (La primera abraçada), del danès Mads Nissen. La peça (és la foto de portada d’aquesta publicació) mostra una persona gran abraçada per una infermera treballadora d’una residència d’avis al Brasil. El barceloní Luis Tato també s’ha endut un tercer premi en la categoria de natura, pel reportatge gràfic “Lluitant contra la plaga de llagosta a l’Àfrica oriental”.

La mostra es podrà visitar cada dia (excepte els dilluns) fins al 12 de desembre. L’entrada general té un import de 6 € (4 € l’entrada reduïda), això no obstant, l’accés és de franc tots els diumenges de 15 a 20 h, sempre amb reserva prèvia al web (els tiquets s’activen el dimecres anterior).

Quan el World Press Photo tanqui les portes al CCCB s’inaugurarà l’exposició La màscara no menteix mai, fins a l’1 de maig. Serà una mostra sobre els usos polítics que tenen  les màscares en tots els àmbits, com per exemple, per garantir l’anonimat o l’ocultació de la identitat, tal com fan els herois i heroïnes dels còmics i pel·lícules.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.