Endolla’t a les activitats de l’Expoelectric!

La fira Expoelectric fa 10 anys! Una dècada d’activitats per a tots els públics on experimentar els avantatges de conduir o viatjar en vehicle elèctric impulsat amb energies renovables.

Durant aquest cap de setmana, de 10 a 19 hores, el Passeig Lluís Companys (parada Wellington – línia T4 de TRAM) es convertirà en l’indret més enèrgic de Barcelona!

Com ja és habitual, les persones que visitin l’Expoelectric podran provar a la zona Expotest els últims models de cotxes elèctrics o híbrids endollables, motocicletes i bicicletes en un circuit delimitat.

Els infants podran divertir-se en la zona d’activitats amb jocs de sensibilització, com xerrades sobre seguretat viària o circuits de motos i karts elèctrics. Els adults, com a novetat d’enguany, també podran participar de les activitats a la zona “Viu una experiència sostenible”: jocs d’equilibri, de generació d’energia, experiments amb patinets elèctrics, o una comparació científica dels nivells de COdels pulmons respecte als motors de combustió.

L’espai e-Casa és probablement un dels més interessants, es tracta d’una reproducció d’una llar interactiva que consumeix energia 100% renovable procedent de dues fonts: del sol, per una banda, i del vehicle elèctric, per l’altra, que ara no només és un mitjà de transport, sinó que es converteix en subministrador d’energia per a l’ús domèstic. Els habitatges altament eficients energèticament (en anglès Passive House) van sorgir als anys 80 a Alemanya. Són llars que tenen un consum mínim perquè s’han construït pensant en la protecció del medi ambient. S’utilitzen materials aïllants en parets, finestres o portes que garanteixen una sensació tèrmica estable: la temperatura és semblant durant tot l’any, sense pràcticament necessitar calefacció a l’hivern o aire condicionat a l’estiu.

Amb el pas dels anys, l’auge de les noves tecnologies ha permès afegir un component interactiu que converteix la llar en intel·ligent, per exemple, amb persianes que es programen per aixecar-se quan detecten la llum solar, il·luminació regulable o aparells electrònics que aprofiten les hores de menor cost (com neveres o rentadores), entre d’altres.

Adquirir uns hàbits de consum energètic sostenibles i responsables en tots els àmbits és també important, per això s’han organitzat dos col·loquis presentats pel meteoròleg Francesc Mauri, que debatran i resoldran dubtes sobre la mobilitat elèctrica i sostenible (dissabte i diumenge, de 12.00 a 13.45 h).

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.