Correblau per la inclusió escolar de l’alumnat amb TEA!

El llaç de color blau, com tots els altres colors, té molts significats, entre ells, crear consciència de la integració en la societat a les persones amb TEA, el trastorn de l’espectre autista. A les escoles inclusives, 1 de cada 4 alumnes amb necessitats específiques tenen aquest trastorn, un increment del 160% d’alumnes matriculats des del 2014.

El Correblau és una cursa solidària que se celebra aquest diumenge per la inclusió escolar de l’alumnat amb autisme. Està adaptada a qualsevol nivell d’adult i d’infant, amb la possibilitat d’escollir entre participar corrent o caminant un recorregut de 5 o 10 quilòmetres. La cursa s’inicia a les 10 hores des del Parc del Fòrum (parada Fòrum – línia T4), en un format de circuit circular de 5 km que anirà des de Sant Adrià del Besòs fins a la platja de Llevant. Els participants que escullin la modalitat de 10 km hauran de donar dues voltes al circuit.

Enguany, la VI edició (i com les edicions anteriors) té l’objectiu de destinar les inscripcions solidàries al projecte educatiu de l’associació Aprenem Autisme, que treballa per la inclusió de les persones amb aquest trastorn des del 2006, quan un grup de famílies van crear l’associació en reivindicació dels drets dels infants en totes les dimensions de la vida: la sanitat, el treball, l’habitatge, el lleure, les relacions socials, i especialment l’educació.

El projecte educatiu que han engegat ofereix acompanyament i suport a l’escolaritat d’infants amb autisme a l’escola ordinària, com ara accions formatives i de sensibilització que proveeixen coordinació pedagògica, coordinació entre l’escola i la família, assessorament i orientació al personal docent, donen suport personal, etc.

Tots els participants de la cursa rebran una bossa (1.000 en total) que TRAM ha donat a la iniciativa. Aquest diumenge serà un èxit de solidaritat rotund, ja que les inscripcions ja estan esgotades!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.