Dia de les Llibreries: ruta del Quixot a Barcelona

Com viuríem si no existissin les llibreries? De ben segur trobaríem a faltar una font d’inspiració, un espai on trobar novetats, lectures clàssiques, o a on donar una segona vida a llibres ja llegits.

Durant aquesta setmana es commemora el Dia de les Llibreries (11 de novembre) i les grans botigues han organitzat diverses activitats de franc i obertes a tothom. És el cas de La Casa del Llibre o La Central, amb una signatura d’exemplars de Jordi Hortelano, l’autor d’El Sheriff (13 de novembre a les 9 h, a  La Casa del Llibre del CC Gran Via 2) i la lectura participativa en veu alta de Crim i Càstig de Dostoievski (demà d’11 a 19 h, a La Central del Raval).

Per a celebrar aquest dia et proposem una ruta literària on descobrir 6 espais relacionats amb el Quixot de Cervantes, la primera novel·la moderna de la història. Gaudeix de la literatura mentre fas exercici!

  1. Biblioteca de Catalunya (c. Hospital, 56). La sala Cervantina alberga una col·lecció d’uns 3000 exemplars dedicats completament a l’obra de Cervantes. Va ser donada a principis del segle XX pel bibliòfil i mecenes Isidre Bonsoms.
  2. A prop de la Rambla, el carrer Perot Lo Lladre recorda al bandoler Perot Rocaguinarda, el qual apareix al Quixot sota el nom de Roque Guinart.
  3. Antiga impremta (c. Call, 14-16). Propietat de l’impressor Sebastià de Cormellas, és un dels establiments que el Quixot visita durant el viatge a Barcelona. A la façana s’observen esgrafiats del segle XVIII que fan referència al comerç de llibres.
  4. Ajuntament de Barcelona (pl. Sant Jaume). La Sala del Quixot està decorada amb pintures del viatge a la ciutat, creades l’any 1958 per Francesc d’Assís Galí i Fabra.
  5. Carrer Cervantes. Dedicat a l’escriptor per la importància que va atorgar a Barcelona en la segona part del Quixot.
  6. Casa de Cervantes (pg. Colom, 2). Es diu que Cervantes es va allotjar en un apartament d’aquest edifici, de cinc pisos i dels més alts de l’època. Estava situat al davant de la muralla de Mar, al Pla de Palau, on l’escriptor va descriure la derrota del Quixot.

En finalitzar la ruta, pots continuar passejant pel Passeig Marítim fins a arribar a la parada de TRAM Ciutadella | Vila Olímpica (línia T4).

Qui llegeix molt i camina molt, veu molt i sap molt – Miguel de Cervantes.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.