Balles música intel·ligent?

Festivals de música com el Primavera Sound, el Cruïlla o el Sonar solen celebrar-se a l’estiu, aprofitant els dies llargs i el bon temps. Durant aquest any, però, les propostes culturals han adaptat la seva programació a la situació actual.

El Sónar és una excepció, ja que ha posposat el seu festival fins al juny de 2022, però per alleugerir l’espera, aquesta setmana no només organitza un tast musical, sinó que organitza 3 diferents: l’AI and Music, el SónarCCCB i l’OFFSónar by Night.

El festival més original i curiós, l’AI and Music, és una proposta pionera creada per la Universitat Politècnica de Catalunya amb l’objectiu de donar visibilitat a noves fórmules musicals. En concret, a la capacitat que tenen els ordinadors, mitjançant les noves tecnologies d’intel·ligència artificial, per a desenvolupar sons i melodies en temps real i sense cap intervenció humana.

Se celebrà en format presencial i en línia, des de aimusicfestival.eu i beteve.cat que retransmetrà tots els concerts, conferències i espectacles, destacant els següents:

  • Marco Mezquida “Piano + AI”. Aquesta actuació combina la melodia del piano amb el so en temps real d’un nou instrument creat amb intel·ligència artificial. (dimecres 27, a les 20 h).
  • Bot Bop – Integers & Strings. Espectacle de música en directe a través de codis de programació transformats en sons i melodies (dijous, 28 a les 13.15 h).
  • La IA i els gèneres musicals del futur. Xerrada del futur de la música creada de manera intel·ligent amb només un ordinador (dijous, 28 a les 12.30 h).
  • DIANA AI Song Contest. Retransmissió des de Colònia del concurs de melodies creades amb intel·ligència artificial (dijous, 28 a les 14 h).
  • Poden les màquines interpretar les emocions humanes? Xerrada sobre l’absència d’emocions humanes de les màquines i com s’instrueix per expressar sentiments amb música (dijous 28 a les 18 h).

El SónarCCCB (29 i 30 d’octubre) celebrarà més de 40 concerts amb artistes locals i internacionals, també de manera presencial (es poden adquirir les entrades al web) o en línia, a live.sonar.es. El festival OFFSónar conclou la setmana amb les actuacions nocturnes al Poble Espanyol de dos DJ internacionals: Nina Kraviz i Laurent Garnier.

Consulta la programació completa de tots els festivals. Aquesta setmana, la música no descansa!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.