150è aniversari d’Anís del Mono

Amb molta probabilitat, quan els germans Josep i Vicenç Bosch van fundar la Fàbrica d’Anís del Mono el 1870, no imaginaven que 150 anys després la marca i la fàbrica perdurarien en el temps. Anís del Mono no és només una de les marques més reconegudes d’anís, sinó que la seva fàbrica és també considerada com una de les joies modernistes millor conservades de Badalona. Prova d’això són els destil·ladors de coure originals: més d’un segle després segueixen funcionant com si fos el primer dia!

La visita guiada a la fàbrica (cal reserva prèvia al web) s’ofereix a càrrec del Museu de Badalona cada tercer diumenge del mes de 10 a 12.30 h, amb una entrada de 6 € per al públic en general i una gratuïta per als menors de 10 anys.

L’itinerari recorre les diferents sales de la fàbrica, com la destil·leria, el despatx d’arxius i mobiliari d’època, i els cartells publicitaris que han format part de moltes exposicions, creats per Ramon Casas, el pintor modernista per excel·lència.

Però també es relaten les moltes curiositats al voltant del nom de la marca, de la figura més emblemàtica, el mico, i la seva ampolla. Aquest disseny tan característic de vidre adiamantat està inspirat en un perfum que Vicenç Bosch va veure (i regalar a la seva dona) en un viatge a París.

La figura del mico té un origen més controvertit. Per una banda, la llegenda explica que un mico es va colar en el vaixell en un dels viatges de negoci que la família va fer a Amèrica. Un cop a la fàbrica, cridava tant l’atenció de la gent, que finalment es va convertir en la mascota de la marca. Per altra banda, es diu que té a veure amb la teoria de l’evolució de Darwin i com l’Anís del Mono es venia com una de les marques més evolucionades o modernes. De fet, el rostre del mico pot tenir una certa similitud amb el de Darwin. Per a comprovar-ho, molt a prop de la fàbrica (parada Gorg – línia T5 de TRAM) als peus del Pont del Petroli, hi ha una escultura del simi en mida real.

I després, pots aprofitar per a gaudir del front marítim de Badalona!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.