Exposicions d’art i disseny, des de casa

T’agradaria visitar un museu a qualsevol hora del dia o durant la nit? I menjar unes crispetes mentre contemples una obra d’art? És una realitat de molts museus, pots fer la visita fins i tot en pijama i sabatilles gràcies a les exposicions i activitats en línia!

El Museu del Disseny és un exemple, la digitalització de les exposicions celebrades durant l’any passat permet que tothom pugui gaudir-les des de casa, en grup o com si es tractés d’una activitat privada!

Si tens interès en l’art o la moda, pren nota de les següents col·leccions:

  • Moda: en el camp de la confecció, “El cos vestit” mostra com la moda ha modificat l’aparença del cos des del segle XVI fins a l’actualitat. Una de les peces més destacades és el vestit de la noblesa francesa, de cotó, i de l’any 1760 (té més de 250 anys).
  • Disseny de producte: La corba màgica” és una exposició on les formes corbes són l’element característic dels mobles i productes, però a més a més, les peces s’elaboren de manera artesanal amb materials naturals, com la fusta o el rotang.
  • Fotografia: El principal mitjà de difusió de la moda durant els segles XX i XXI, les fotografies de moda eren en molts casos encàrrecs de revistes, campanyes de comunicació o dissenyadors. Aquests retalls es poden visitar a l’exposició “Distinció”.
  • Ceràmica: És el material que més presència té amb 5 exposicions diferenciades. “Plats del dia” selecciona peces de ceràmica contemporània d’autor destinada a ús gastronòmic. “Rajoles i oficis” és un homenatge als oficis més habituals a Catalunya. Són ceràmiques considerades com les millors d’entre les existents a Europa, molt valorades per museus i col·leccionistes. “En construcció. Ceràmica i arquitectura” mostra els usos, funcions, simbolisme i l’estètica de la ceràmica ornamental en l’arquitectura.

 La tecnologia del giga foto (fotografia panoràmica) és una oportunitat de veure amb molt detall dos plafons ceràmics de 1710. Estaven situats a la finca del Comte de Castellar, a Alella. Un d’ells és “La xocolatada”, el qual il·lustra escenes d’una festa cortesana en un jardí, i el segon plafó és “La cursa de braus”, un dels grans espectacles i la principal afició de l’aristocràcia del segle XVII.

Així, sense necessitat de dur mascareta, pots visitar fins a 8 exposicions temporals, a més a més de la col·lecció permanent del museu, que també podràs visitar amb TRAM (parada Glòries – línies T4, T5 i T6).

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.